gallery/circle7 layer30
gallery/circle1 layer30
gallery/εικόνα6

Ολυμπιάδα & Αλέξανδρος

gallery/circle6 layer30

Ολυμπιάδα & Αλέξανδρος: "Ο Άνθρωπος"

09.03.2016

Επιστροφή στο "Ολυμπιάδα & Αλέξανδρος"

 Ανάμεσά σας βρίσκομαι εγώ, ο Αλέξανδρος.

Δίπλα μου, κάθεται η Αφροδίτη με τη μορφή της Ολυμπιάδας.

Ο Αλέξανδρος και η Ολυμπιάδα είναι δύο όψεις του ίδιου νοήματος. Είναι δύο εκφράσεις του Ενός Εαυτού. Σε τίποτα δεν διαχωρίζονται, παρεκτός στην ενσάρκωση που είχαν ως δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Σας καλωσορίζω στο νέο μας κύκλο.

 

Σ' αυτόν τον κύκλο, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει. Ποτέ δεν είστε υποχρεωμένοι, φυσικά. Αλλά σ' αυτόν τον κύκλο ιδιαίτερα, δεν έχει καμία σημασία αν συνεχίσετε να παραβρίσκεστε, να συμμετέχετε ή όχι.

 

Επίσης μπορούν να εισέρχονται νέα μέλη, με την προϋπόθεση ότι είναι μόνο εδώ. Ισχύει πάντοτε αυτή η προϋπόθεση. Δεν παρακολουθούν κανέναν άλλον κύκλο στο χώρο αυτόν.

 

“Γιατί;” θα είναι το ερώτημά σας. Ο λόγος είναι ότι θέλω να κρατήσω τα ηνία σε μία συνάντηση όπου δεν θα παρεμβαίνουν ενέργειες και πρακτικές άλλων δασκάλων. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η “καθαρότητα”, σε εισαγωγικά και η ελευθερία δράσης. Γιατί, όταν συμμετέχετε σε πολλούς κύκλους, εκ των πραγμάτων περιορίζεται η ενέργειά σας, αφού και χρόνο θα πρέπει να δίνετε για να εκτελείτε τις ασκήσεις όλων των κύκλων και ενέργεια... και η αύρα σας φέρει εντυπώματα πολλών δασκάλων.

 

Γενικά, προτιμώ σ' αυτόν τον κύκλο να μην υπάρχουν πολλές προσμίξεις.

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος με πλησιάζει από τη δική σας πλευρά, θέλει να πει την αλήθεια του και καταλήγει να μου λέει ψέματα...

 

Με τιμούν πολλοί, πάρα πολλοί στη Γη. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες χρόνια μετά, με τιμούν, με θαυμάζουν. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα ήδη από την πρώτη αυτή συνάντηση:

 

Δεν είμαι εδώ για κανέναν/καμία από εσάς ξεχωριστά.

Δεν είμαι εδώ για να απαντήσω σε προσωπικά σας ερωτήματα ή για να ικανοποιήσω την περιέργειά σας. Δεν θα σας πω πού βρίσκεται ο τάφος μου ούτε θα απαντήσω καμία άλλη ερώτηση που κινείται από καθαρή περιέργεια. Παρόλα αυτά, είμαι και θα είμαι εδώ, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στενά.

Δεν είμαι εδώ επίσης, για να βγάλω τα κάστανα της Ελλάδος από τη φωτιά. Αν περιμένετε ότι ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φέρει πίσω το χαμένο μεγαλείο της Ελλάδας, για να δώσει οδηγίες για το πώς θα κερδίσει η Ελλάδα τη χαμένη της αίγλη, πέφτετε έξω.

 

Δεν είμαι, πλέον, ο Αλέξανδρος που γνωρίζατε. Δεν είμαι καν ο Αλέξανδρος... έχω άλλο όνομα τώρα και άλλο σκοπό. Έρχομαι όμως με την ταυτότητα του Αλεξάνδρου του Μέγα, γιατί επιθυμώ να εντυπώσω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να φέρω συγκεκριμένες δονήσεις σε σας.

 

Κανένας απ' όσους θα συμμετάσχουν σ' αυτόν τον κύκλο δεν μπορεί να μου μιλά σαν να ήμουν 'κολλητός' του – δεν το επιτρέπω. Θα απευθύνεστε σε μένα με σεβασμό.

Αυτά για αρχή.

 

Μπορείτε μετά από αυτά, απλώς να σηκωθείτε από τη θέση σας και να αποχωρήσετε, αν δεν σας αρέσουν. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι μεγάλος δάσκαλος. Είμαι αυτό που είμαι. Και τώρα βρίσκεστε εδώ, γύρω από μένα, με το στόμα ανοιχτό, περιμένοντας να δείτε και να ακούσετε τι είναι αυτό που θα γίνει τελικά, αφού ακούσατε πρώτα τι δεν θα γίνει.

 

Θα δουλέψουμε με το καθεστώς του φόβου και του τρόμου που σας διακατέχει.

 

Θα δουλέψουμε με το φως και το σκοτάδι του Ελλαδικού χώρου.

 

Θα βρείτε πολλούς βοηθούς και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Πίσω από μένα βρίσκεται πάντοτε η Ολυμπιάδα. Είναι πάντοτε εδώ. Η μοίρα μας, όπως και η ενέργειά μας, έχει δεθεί άρρηκτα. Πολύ πριν γεννηθώ σ' αυτή τη γη ως Αλέξανδρος, ήμασταν συνδεδεμένοι και βέβαια παραμείναμε στη συνέχεια. Μπορείτε να θεωρήσετε ότι η Ολυμπιάδα είναι η θηλυκή όψη του Αλέξανδρου. Έτσι θα σας είναι πιο σαφές το τι εννοώ.

 

Κάποιοι από εσάς πιστεύουν ότι ένας Αρχάγγελος έχει και μία θηλυκή συνοδό/όψη. Κάπως έτσι μπορείτε να δείτε την Ολυμπιάδα και τον Αλέξανδρο.

Αν μας δείτε αποκομμένους, απομονωμένους τον έναν από την άλλη, δεν θα βγάλετε εύκολα συμπέρασμα. Δεν θα καταφέρετε να κατανοήσετε ούτε αυτά που σας λέω ούτε όσα έκανα σε βάθος. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε σφαιρική εικόνα, είναι να μας δείτε σαν τις όψεις ενός νομίσματος.

 

Επίσης, δεν είμαι εδώ για να επαναφέρω την αρχαία Ελληνική θρησκεία. Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε κι εγώ, από τη θέση που είμαι, έχω μπροστά μου την ευρύτερη εικόνα. Όμως τιμώ τον Δία και όλους τους θεούς του Ολύμπου, όπως τιμώ εσάς, όπως τιμώ τους διδασκάλους κ.τ.λ.

 

Καταλαβαίνω ότι έρχομαι με ένα ύφος στρατηγού. Έτσι θέλω. Δεν μου ξεφεύγει, δεν μου συμβαίνει κατά λάθος, επειδή έτσι είχα μάθει κάποτε.

 

Σ' αυτό το σημείο, θα ξεκινήσουμε -και μπορούμε να το κάνουμε- να διαχωρίζουμε την ήρα από το στάρι. Δεν έχω έρθει για να δουλέψω μαζί σας τη Σύνθεση αλλά τον διαχωρισμό. Κι έχω έναν πολύ καλό λόγο γι' αυτό - έναν λόγο που δεν μπορείτε να τον δείτε τώρα αλλά θα τον καταλάβετε σε βάθος χρόνου.

 

Δεν είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να δείτε πεταλουδίτσες και όμορφα λουλουδάκια και πουλάκια, μέσα σε ροζ σύννεφα. Για μένα, η πραγματικότητα είναι... μοιάζει για την ακρίβεια πολύ, με αυτή της Γης. Και όσοι θέλουν να προχωρήσουν και να κατακτήσουν το γήινο πεδίο, όπως έκανα εγώ κάποτε, χρειάζεται να αποδεχτούν αυτήν την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να ξεφύγετε μαζί μου από τη σκληρή, γήινη πραγματικότητα. Δεν θα ήμουν ειλικρινής μαζί σας – και δεν θα το 'θελα- αν σας προέτρεπα σε κάτι τέτοιο. Επιθυμώ να μείνω και να εργαστώ στη Γη, ενισχύοντας τους πολεμιστές της πραγματικότητας. Μέχρι πρότινος, μιλούσατε για τους πολεμιστές του φωτός, μετά για τους εργάτες του φωτός. Εγώ μιλώ για τους 'πολεμιστές της πραγματικότητας'.

 

Ένας λόγος που τιμάτε ιδιαίτερα την ενσάρκωσή μου ως Αλέξανδρο, είναι ότι γνωρίζετε πως σ' εκείνη την τεράστια εκστρατεία λειτούργησα ως εκπολιτιστής των εθνών. Αυτό κατάφερα να το κάνω, επειδή ποτέ δεν αρνήθηκα την πραγματικότητα. Αυτό που δεν μου αρέσει στη σημερινή εποχή, είναι ότι πολλοί κόπτονται για το Πνεύμα, για την Ειρήνη, για την Ενότητα αλλά είναι ελάχιστοι πραγματικά αυτοί που μπορούν να αντέξουν τη σκληρότητα της πραγματικότητας και να εργαστούν μέσα σε αυτή. Η πλειοψηφία αρνείται την πραγματικότητα, προσπαθεί να την απωθήσει, να τη ντύσει με όμορφα χρώματα σε παλ αποχρώσεις, όχι για να διαχειριστεί την πραγματικότητα αλλά για να καταφέρει να αντέξει το βάρος.

 

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της γήινης ζωής. Νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα στενόχωρο δωμάτιο με σκούρα, γκρίζα χρώματα. Δεν μπορούν να αντέξουν την παραμονή τους σε αυτόν τον χώρο. Συνεπώς, επιλέγουν να χρωματίσουν τους τοίχους με ρόδινα χρώματα. Αυτό δεν τους κάνει περισσότερο ελεύθερους αλλά τους καθησυχάζει. Παρόλα αυτά, όσες φορές και αν βάψετε τους τοίχους, δεν θα καταφέρετε να τους γκρεμίσετε. Για να τους γκρεμίσετε, πρέπει να πάρετε καλέμι και σφυρί. Πρέπει να πάρετε τη βαριοπούλα και να αρχίσετε να σπάτε... να γκρεμίζετε και να ξαναχτίζετε. Να γκρεμίζετε τους υπάρχοντες τοίχους για να απλωθείτε στο χώρο και να οικοδομήσετε νέους, δημιουργώντας για τον εαυτό σας μια πιο ευρύχωρη πραγματικότητα, ένα πιο ευρύχωρο πλαίσιο ζωής.

 

Για άλλη μια φορά, όλα αυτά ακούγονται όμορφα στα αυτιά κάποιων αλλά γρήγορα συνειδητοποιούν ότι στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολα. Όσοι παίρνουν μέρος σε αυτόν τον κύκλο... Τι λέτε; Ότι χρειάζεται να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στον Θεό; Να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε μένα; Μάλλον να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στον Άνθρωπο, με άλφα κεφαλαίο. Μόνον εκεί, πουθενά αλλού. Μόνο στον Άνθρωπο.

 

Πιστέψτε με, αυτό που λέω δεν έρχεται καθόλου σε αντίθεση με τις διδαχές των αγαπημένων σας διδασκάλων. Απλώς, το διατυπώνω πιο ξεκάθαρα.

 

Ο Άνθρωπος!

Εκεί λοιπόν που κάποιοι προσπαθούν να πάψουν να είναι άνθρωποι και να γίνουν θεοί, εγώ τους ζητώ να γίνουν Άνθρωποι, με άλφα κεφαλαίο. Είναι αρκετό!

 

Ποτέ κανένας Άνθρωπος τέτοιος δεν άφησε τη ζωή του να περάσει ανάξια, να περάσει και να κυλήσει σαν το νερό στο ποτάμι, χωρίς να πράξει κάτι.

 

Πραγματικά, ένας Άνθρωπος με κεφαλαίο άλφα, είναι Θεός. Αυτός είναι ο θεός που αναγνωρίζω εγώ. Οι Άνθρωποι, με άλφα κεφαλαίο, είναι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Είναι αυτοί που αποδέχονται την ευθύνη τους και τη δύναμή τους σε κάθε περίσταση. Έχουν ήθος. Σέβονται τους προγόνους και τιμούν τους Ανθρώπους.

 

Δεν είμαι εδώ για να βγάλω έναν λόγο και να γεμίσω το μυαλό σας με θεωρίες, όμως είναι απαραίτητο να βάλουμε τις βάσεις σήμερα. Είναι απαραίτητο να σας βοηθήσω να καταλάβετε πού βρίσκεστε, τι ήρθατε να κάνετε εδώ, πού πατάτε.

 

Δεν είμαι εδώ λοιπόν για να σας αποκαλέσω 'γήινους αγγέλους', 'υπάρξεις του Φωτός', 'Θεούς' ή ό,τι άλλο. Ούτε είμαι εδώ για να σας χαϊδέψω. Αλλά λέω την αλήθεια!

 

Ένα ερώτημα που προκύπτει πολύ φυσικά, είναι:

“Ευχαριστούμε Αλέξανδρε για τις διευκρινήσεις αλλά... τι θα κάνουμε ακριβώς; Μας μίλησες για τις βάσεις της εργασίας μας, ποια θα είναι όμως η εργασία;”

 

Μια μακρόπνοη αλλαγή. Αυτός είναι ο στόχος. Αλλαγή της δικής σας συνειδητότητας, η οποία όμως αναγκαστικά θα περνά μέσα από την πράξη.

Τα κλειδιά της συνειδητότητας είναι πάρα πολλά.... πάρα πολλά. Μπορείτε να βρείτε όσα θέλετε. Τα κλειδιά των ουρανών, του Ενώχ, του Φαραώ... του Ραμσή του δεύτερου, τα κλειδιά των Πλειάδων... άπειρα κλειδιά. Πριν παραλάβετε όμως οποιαδήποτε κλειδιά, θα πρέπει να ξέρετε ποια θύρα επιθυμείτε να ανοίξετε. Παίρνετε πολλά κλειδιά κατά καιρούς... Για ποια θύρα;

 

Μαζεύετε πολλά κλειδιά, τα δένετε στην αρμαθιά σας, νιώθετε λίγο σαν... αυτόν τον Άγιο Πέτρο με τα κλειδιά του Παραδείσου, αλλά δεν φαίνεται να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάτι συγκεκριμένο. Διατυπώνετε όμορφες ιδέες, επεξεργάζεστε ελαφρώς κάθε κλειδί και περιμένετε ότι η ενέργεια που θα αφομοιωθεί, θα σας οδηγήσει στο κατάλληλο σημείο, στα τυφλά...

 

 

Σ' αυτό το σημείο θα αποσύρω ελαφρώς την ενέργειά μου ως Αλέξανδρος και θα αφήσω να περάσει μπροστά η Ολυμπιάδα. Και αυτό θα γίνεται σε κάθε συνάντηση, γιατί είναι απαραίτητο να διατηρείται η ισορροπία. Και, προκειμένου να ενεργοποιούνται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου σας κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας.

 

Χαλαρώστε και υποδεχθείτε την Ολυμπιάδα!

 

 

Ολυμπιάδα:

 

Σας ζητώ να αναπνεύσετε βαθιά. Αρκετές φορές, αβίαστα και βαθιά.

Ο Αλέξανδρος έχει πάντοτε την ικανότητα να αναστατώνει και να συγκεντρώνει την ενέργειά σας. Σας κάνει να στέκεστε “προσοχή”, σε εισαγωγικά.

Το ίδιο θα κάνω κι εγώ αλλά με άλλο τρόπο.

 

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να με συναντήσει απόψε. Να συνδεθεί με τη γλυκιά, θηλυκή ενέργεια της Ολυμπιάδας. Γλυκιά, θηλυκή πολεμίστρια. Μία γυναίκα -οφείλετε να το αναγνωρίσετε αυτό-, μπορεί να έχει πολλές όψεις, πολλά πρόσωπα. Μπορεί να είναι τρυφερή και γλυκιά με τους αγαπημένους της και σκύλα με τους εχθρούς της. Μη διστάσετε να αφεθείτε στην εμπειρία της Ολυμπιάδας. Μόνο καλό θα σας φέρει.

 

Δεν φημίζομαι για την υπομονή μου αλλά οι αξίες μου ήταν πάντα σταθερές. Αφού ο Αλέξανδρος δήλωσε τις προθέσεις του για την εργασία αυτού του κύκλου, είναι τώρα σειρά μου να τοποθετηθώ και να δημιουργήσω τη βάση. Τη βάση που θα δεχτεί και θα γειώσει αυτή την εργασία. Μια βάση που βρίσκεται σε σας, βρίσκεται στην καρδιά σας και στο κέντρο του αφαλού. Μια βάση που βρίσκεται στις δύο γυναικείες καρδιές: την καρδιά και τη μήτρα. Εγώ με αυτές τις δύο καρδιές θα δουλέψω, εφόσον με δεχτείτε και απολαύσετε την παρουσία μου και τη συνεργασία μας.

 

Πολλοί γνωρίζουν ήδη ότι η Ολυμπιάδα υπήρξε μυημένη των Μυστηρίων και υψηλή ιέρεια. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να φέρει στη γη ένα τέτοιο παιδί; Η εμπειρία μου στα Μυστήρια, με οδήγησε να συνειδητοποιήσω πάρα πολύ βαθιά την πραγματικότητα, τη φύση του ανθρώπινου νου και τις δυνατότητές του. Μου έμαθε να συγκεντρώνω την ενέργειά μου και να τη διατηρώ σε πολύ υψηλά επίπεδα, έτσι ώστε, την ώρα της γονιμοποίησης να συντονίσω το γονιμοποιημένο ωάριο με πολύ υψηλές δονήσεις. Ήταν από τη δική μου πνευματική γραμμή ο Αλέξανδρος, όχι από του Φιλίππου.

 

Έτσι επιθυμώ να σας διδάξω ορισμένα από τα μυστικά που εγώ διδάχτηκα τότε, επιλεκτικά και κατά περίπτωση, ανάλογα με τη δική σας ετοιμότητα, ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στην παρούσα ζωή σας.

 

Ποτέ δεν είναι έτοιμη μία γυναίκα να γίνει μάνα. Ποτέ καμία γυναίκα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι έτοιμη για τη μητρότητα. Ακόμα και αν έτσι νομίζει, η πραγματικότητα της δείχνει ότι.. έπεσε έξω. Ποτέ δεν μπορεί να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την απλή αλήθεια του να δει τον εαυτό της να δημιουργεί μία νέα ζωή, έναν νέο άνθρωπο. Είναι εκείνη η ώρα που νιώθει απόλυτη θεά. Βιώνει τη θεϊκότητά της. Αυτό είναι ένα δώρο που δυστυχώς οι άντρες δεν μπορούν να βιώσουν, δεν μπορούν να αποκτήσουν. Αυτός είναι και ο λόγος... η φύση της γυναίκας είναι ο λόγος που μόνο αυτή μπορεί κατάλληλα να οδηγήσει τους ανθρώπους να βιώσουν τη θειότητά τους: επειδή η ίδια έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Επειδή η ίδια γεννά. Οπωσδήποτε, δεν συλλαμβάνει μόνη της αλλά... ελάτε τώρα! Το κύημα είναι σάρκα από τη σάρκα της. Καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά τη σημασία όσων λέω.

 

Αυτός είναι ο λόγος που μόνο το Θείο Θηλυκό μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην Ειρήνη, μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ανώτερες καταστάσεις συνείδησης. Η αποδοχή του Θείου Θηλυκού είναι η μόνη σωτηρία για τη Γη. Και μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να έχει εμπεδωθεί αυτή η αλήθεια από τους ανθρώπους.

 

Δεν υποστηρίζω ότι μία γυναίκα θα πρέπει να καταφεύγει με πονηριά και δολιότητα σε επαίσχυντες πράξεις, ότι πρέπει να χρησιμοποιεί την πονηριά της. Δεν είναι αυτό το όπλο της γυναίκας. Δεν είναι η πονηριά της το όπλο της. Είναι η ικανότητά της να βιώνει τη θειότητά της. Και αυτή είναι μία πολύ βαθιά εσωτερική διεργασία. Ένας άντρας, λόγω της φύσης που διαθέτει, βιώνει τη θειότητά του μέσα από την άσκηση της δύναμης και συχνά της βίας. Συνδέει τη θειότητά του με την άσκηση δύναμης. Μία γυναίκα συνδέει τη θειότητά της με την ικανότητά της να δέχεται... με τη δεκτικότητά της. Και εκείνη η γυναίκα που καταφέρνει να γειώσει τη θειότητά της μέσα από την ιδιότητα της δεκτικότητας, μπορεί να αποκαλείται Μεγάλη Ιέρεια.

 

Ο Αλέξανδρος μίλησε πριν από λίγο για την ανάγκη να αποδεχτούν οι άνθρωποι τη σκληρή, γήινη πραγματικότητα. Εγώ θα προσθέσω και θα διανθίσω τη διδασκαλία του με τα εξής:

πραγματικά χρειάζεται ο άνθρωπος να αποδέχεται τη γήινη πραγματικότητα και να μην προσπαθεί να ξεφύγει από αυτή. Αλλά αυτό θα πρέπει να συνδέεται και να συνδυάζεται με την ικανότητά του για αποδοχή, με την ικανότητά του για σύνδεση με τη θεϊκότητά του. Αν κάποιος απλώς αποδεχτεί τη σκληρή γήινη πραγματικότητα χωρίς να συνδεθεί με τη θειότητά του, θα οδηγηθεί στο δρόμο του πεσιμισμού και δεν θα έχει πια καμιά ελπίδα να καταφέρει οτιδήποτε καλύτερο. Αν όμως το κάνει με την επίγνωση της θειότητάς του και συνδέσει τη θειότητά του με τη γήινη πραγματικότητα, τότε θα καταφέρει πολλά. Όταν εμπιστευτεί τη θειότητά του την ώρα που βαδίζει στη σκληρή, γήινη πραγματικότητα, τότε θα έχει θεσπέσιες εμπνεύσεις, που θα τον οδηγήσουν στη δημιουργία και την έκφραση κάθε αγαθού.

 

Γι' αυτό είμαι εδώ σήμερα: για να κρατήσω ένα μέρος της ενέργειάς σας μαζί με τον Αλέξανδρο, έτσι ώστε να σας οδηγήσουμε να ισορροπήσετε σ' αυτή την πραγματικότητα. Αυτός σας μιλά για την ανάγκη να αποδεχτείτε και να αντέξετε και να μη προσπαθείτε να ξεφύγετε από την αλήθεια της Γης. Εγώ, ως Μεγάλη Ιέρεια σας μιλώ και βάζω στην καρδιά σας τη φλόγα της θειότητάς σας.

 

Για να γίνετε οι Άνθρωποι με κεφαλαίο άλφα, για τους οποίους μίλησε ο Αλέξανδρος πριν από λίγο, είναι απαραίτητο να διατηρείτε αυτή τη φλόγα αναμμένη στην καρδιά σας.

 

Έρχομαι και στέκομαι στο αριστερό σας χέρι, την ώρα που ο Αλέξανδρος στέκεται στο δεξί.

Θα τολμήσετε; Θα τολμήσετε, βγαίνοντας από εδώ να περπατήσετε στο δρόμο κρατώντας μας το χέρι, με την επίγνωση ότι βρίσκεστε ανάμεσά μας, ανάμεσα στις ενέργειές μας;

 

Ρωτάω αν τολμήσετε, γιατί αυτός δεν είναι ένας δρόμος φυγής αλλά είναι Ο Δρόμος για να καθρεφτίσετε στην πραγματικότητα τη θειότητά σας. Ποτέ δεν θα γίνετε Αλέξανδροι και ποτέ δεν θα γίνετε Ολυμπιάδες. Ούτε επιθυμούμε, ούτε θα ήταν πρέπον κάτι τέτοιο ή επιτρεπτό. Κοιτάξτε όμως, πώς μπορούμε να ξεσηκώσουμε μέσα σας ένα τεράστιο ενεργειακό κύμα, συγκεντρώνοντας την ενέργειά σας και οδηγώντας τη στην επίτευξη!

 

Ο Αλέξανδρος, όσο βρισκόταν στη Γη, ήταν αφοσιωμένος στον Δία. Το ίδιο κι εγώ. Και ο Δίας είναι που επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των συναντήσεων. Με δική του παραχώρηση γίνονται.

 

Τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Καβείρια Μυστήρια και πολλά άλλα, κρύβουν μέσα τους τη φλόγα του Θείου Θηλυκού. Και αυτή η φλόγα είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθεί... να ενεργοποιηθεί το αρσενικό. Γι' αυτό το λόγο λέγεται ότι ο Ηρακλής ζήτησε να μυηθεί στα Ελευσίνια Μυστήρια. Νομίζετε ότι χρειαζόταν να γίνει αυτό για να μπορέσει να κατέβει στον Άδη; Κάθε άλλο... στον τελευταίο του αυτόν άθλο, έπρεπε να κερδίσει τη θειότητά του. Ανάλογα και στα άλλα Μυστήρια συμβαίνει.

 

Αυτή τη στιγμή περιβάλλεστε από την ενέργειά μου και στην καρδιά σας καίει η φλόγα του Θείου Θηλυκού. Αυτή τη στιγμή, σας είναι αρκετά ξεκάθαρη η θέση και η στάση μου σε σχέση με αυτή του Αλέξανδρου και έτσι, ο στόχος επιτεύχθηκε. Βιώσατε λοιπόν τις ενέργειες και των δύο.

 

Στο σημείο αυτό θα αποσύρω την ενέργειά μου ελαφρά και ο Αλέξανδρος το ίδιο, για να σας επιτρέψουμε να εκμυστηριευτείτε η μία στην άλλη τις σκέψεις σας και την εμπειρία σας.

 

Κατόπιν θα επανέλθουμε για λίγα λόγια ακόμα.

 

 

[Διάλειμμα για μοίρασμα σκέψεων και εμπειριών.]

 

 

Αλέξανδρος:

Ανεξαρτήτως του ποια θρησκεία ακολουθείτε, ο σεβασμός προς τον πλησίον είναι το μεγαλύτερο αγαθό για τον Άνθρωπο. Αυτό πρέσβευα πάντοτε και αυτό θα ήθελα να τονίσω και πάλι. Όταν σας μίλησα νωρίτερα για την ανάγκη να γκρεμίσετε τους τοίχους αντί να τους βάφετε, είχα στον νου μου να δώσω έμφαση στα στεγανά και τους τοίχους που χτίζετε επίσης ανάμεσα σε εσάς και άλλους λαούς. Και δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς ούτε συγκεκριμένα στους Έλληνες, φυσικά.

 

Οι ρόδινοι τοίχοι, οι ρόδινοι περιορισμοί, είναι πολλών ειδών. Τα τείχη δεν έχουν στόχο μόνο την άμυνα από τον εχθρό αλλά, σε έναν μεγάλο βαθμό, έχουν σαν στόχο την άμυνα από την πραγματικότητα. Όσο όμορφα τείχη, γερά και δυνατά και κυκλώπεια κι αν διαθέτεις, δεν θα είναι αρκετά για να σου διασφαλίσουν τη ζωή, όταν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς στον εχθρό, όταν είσαι αποφασισμένος να παραμείνεις μέσα στα τείχη και να περιμένεις να βαρεθεί ο εχθρός και να φύγει μόνος του!

 

Όταν δεν έχεις τη δύναμη να σταθείς μπροστά στον εχθρό και να πολεμήσεις, τα τείχη γίνονται κλουβιά. Καταντάς ελεύθερος πολιορκημένος και χάνεις τα πάντα – και την ίδια τη ζωή. Τα τείχη και οι άμυνες εξυπηρετούν μόνο προσωρινά. Μόνο για να σου δώσουν το χρόνο να ετοιμαστείς για τη μάχη. Να ετοιμαστείς και να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου μπροστά στον εχθρό.

 

Τα ρόδινα τείχη μπορούν να σας χρησιμεύσουν μόνο προσωρινά, έτσι ώστε να απαλύνετε τις πληγές σας, να μαλακώσετε τον πόνο σας και να βρείτε το χρόνο να πάρετε κουράγιο και δύναμη, για να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα.

 

Κι αυτά τα τείχη έρχομαι να γκρεμίσω. Έρχομαι να γκρεμίσω τα ρόδινα τείχη και να σας ωθήσω στον πόλεμο. Έναν ιδιότυπο πόλεμο. Να σας ωθήσω στην αντιμετώπιση του εχθρού, σε εισαγωγικά ή μη.

 

Η Ολυμπιάδα κατεβαίνει και πάλι, στέκεται δίπλα σας, αριστερά σας, για να μαλακώνει τις αρσενικές ενέργειες και να τις κάνει πιο εύκολα διαχειρίσιμες και αφομοιώσιμες για εσάς. Η Ολυμπιάδα κρατάει έναν δαυλό καθώς στέκεται στην αριστερή σας πλευρά. Εγώ, στη δεξιά σας πλευρά, κρατώ ένα ξίφος.

Ένα δαυλό και ένα ξίφος, όπως αυτά που κρατούσε ο Ηρακλής, όταν έκοβε τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Για σκεφτείτε... Έχετε να δείτε πολλά σ' αυτόν τον συμβολισμό.

 

Σήμερα δεν θα πάμε μακριά. Θα μείνουμε σε όσα έχουμε πει. Είναι ήδη αρκετά μεγάλο σοκ για εσάς το να ακούτε ότι πρέπει να αφήσετε τα ρόδινα τείχη σας και να δείτε και να αντέξετε την πραγματικότητα και να πάτε εκεί έξω να αντιμετωπίσετε τον εχθρό και να καταφέρετε να γίνετε Άνθρωποι με κεφαλαίο άλφα. Ξέρετε, μερικά πράγματα δεν είναι απαραίτητο να τα ακούτε από εμάς. Μερικά πράγματα, μπορείτε να τα συλλογίζεστε επίσης, με τις δικές σας δυνάμεις, με τον δικό σας νου. Μερικά πράγματα μπορείτε να τα βρίσκετε μέσα από μελέτη. Δεν είναι κατώτερες αυτές οι μορφές συνειδησιακής εκπαίδευσης – κάθε άλλο!

 

Θα σας παρότρυνα να σκεφτείτε για τον εαυτό σας αυτά που ακούσατε σήμερα από εμάς. Δεν έχει σημασία αν η Ολυμπιάδα κρατάει ένα δαυλό κι εγώ ένα ξίφος, ένα σπαθί, αν εσείς δεν μπορείτε να σκεφτείτε για τον εαυτό σας. Καμία διαφορά δεν θα κάνει στην πραγματικότητά σας. Θα μπορούσατε να έχετε μερικά μικρά αποτελέσματα λόγω του συντονισμού σας μαζί μας και εκεί θα τελείωνε όλο το πανηγύρι για σας.

 

Χαρακτηριστικό του Ανθρώπου, με άλφα κεφαλαίο, είναι η Νόηση. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στον μικρό, περίεργο γήινο νου αλλά στην ανώτερη νόηση των ιδεών και των εμπνεύσεων, που οδηγεί τα βήματα του ανθρώπου... που οικοδομείται από τον άνθρωπο και οδηγεί τα βήματά του.

 

Όσες και όσοι από εσάς αποφασίσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του Αλέξανδρου και της Ολυμπιάδας, οφείλουν στο δρόμο της επίτευξης της κατάστασης του Ανθρώπου, να καλλιεργήσουν τη Νόηση. Γι' αυτό θα σας παρότρυνα να σκεφτείτε για τον εαυτό σας, να συλλογιστείτε για τον εαυτό σας και για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε εσείς οι ίδιοι και οι ίδιες να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα.

 

Να εντοπίσετε τα ρόδινα συννεφάκια σας και να τα αφήσετε να διαλυθούν. Όταν καταφέρετε να διαλύσετε όλα τα ρόδινα συννεφάκια, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα θαύμα. Αυτό το θαύμα θα είναι ο Θεός σε ανθρώπινη μορφή. Αυτά τα ρόδινα συννεφάκια δεν σας βοηθούν να συνδεθείτε με τον θεό/τη θεά που είστε. Σας κάνουν να παρεκλίνετε από την πορεία σας.

 

Και στο σημείο αυτό θα σας αφήσω να φύγετε, γιατί αρκετά ήδη σας κούρασα με τη γήινη πραγματικότητα. Χρειάζεστε χρόνο. Κανένας, καμία από εσάς δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε πλήρως και με θάρρος την αλήθεια που ακούσατε σήμερα. Χρειάζεστε χρόνο για αφομοίωση.

 

Θα προσθέσω μόνο ότι ρόδινα συννεφάκια δεν έχουν μόνο οι εργάτες του φωτός, όπως αποκαλούνται. Δεν χρησιμοποιούν ρόδινα συννεφάκια μόνο όσοι ασχολούνται με την πνευματική αναζήτηση. Όλοι έχουν τα δικά τους ρόδινα συννεφάκια, τη δική τους θυμαπάτη, όπως θα λέγατε ίσως.

 

Σήμερα, είναι μία πολύ καλή μέρα για το στόχο που θέσαμε και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, παρότι η Άννα είχε αντιρρήσεις αρχικά, γιατί θεωρούσε ότι η ημέρα της έκλειψης δεν είναι κατάλληλη για την έναρξη ενός κύκλου. Κοιτάξτε να δείτε... δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο κύκλος αυτός καθεαυτόν ούτε εσείς. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο στόχος.

 

Ο στόχος είναι ο Άνθρωπος. Και πραγματικά, σήμερα είναι μία πάρα πολύ καλή ημέρα για να δείτε την αλήθεια και να γκρεμίσετε τα ρόδινα τείχη σας.

 

Ούτε με ενδιαφέρει αν αυτός ο κύκλος κρατήσει έξι μήνες, τρεις μήνες, ένα χρόνο.... ή αν δεν πατήσει κανένας/καμία από εσάς την επόμενη φορά.

Είναι σημαντικό για μένα το ότι ήδη ακούσατε αυτά που ειπώθηκαν και ότι ένα χέρι σας έδειξε τον Άνθρωπο.

 

Την επόμενη φορά που θα συνεδριάσουμε εδώ, θα έχουμε ένα άλλο θέμα κοινού ενδιαφέροντος και, μέχρι τότε, περιμένω ότι θα έχετε κάνει την απαραίτητη εργασία με τον εαυτό σας, εργασία κατανόησης και αφομοίωσης και ότι θα έχετε σκάψει αρκετά βαθιά και ότι θα έχετε τολμήσει να γκρεμίσετε μερικά από τα ρόδινα τείχη σας.

 

Σας προτάθηκε νωρίτερα να χρησιμοποιήσετε τη μορφή τη δική μου και της Ολυμπιάδας καθώς περπατάτε, να θυμηθείτε να μας οραματίζεστε δίπλα σας, έτσι ώστε να διατηρείται σε ισορροπία η ενέργειά σας και συγκεντρωμένη.

Δοκιμάστε το. Μην το ξεχάσετε!

 

Μέχρι την άλλη φορά... καλό βόλι!

Σας εύχομαι Ευστοχία!

Είστε ελεύθεροι να αποχωρήσετε.

 

Ολυμπιάδα & Αλέξανδρος

 

 

 

 

[Ανώτερη επικοινωνία μέσω της Άννας Αποστολίδου]