gallery/circle7 layer30
gallery/circle1 layer30
gallery/round key

Πνευματική Ανατομική

gallery/circle6 layer30

Πνευματική Ανατομική - Μάθημα 1ο

13.10.2015

Επιστροφή στη σελίδα "Κρύων: Πνευματική Ανατομική"

 

Βαθιά ανάσα λοιπόν!

Τόσο βαθιά ώστε να ρουφήξετε ολόκληρο το σύμπαν. Με μια εισπνοή ρουφάτε το γαλαξία με όλα του τα αστέρια, όλο το σύμπαν και το κλείνετε στους πνεύμονές σας. Και ξανά... και ξανά.

 

Και μυριάδες αστέρια αρχίζουν να κυκλοφορούν σε όλο σας το σώμα. Από τους πνεύμονες τους γεμάτους με γαλαξίες, το σύμπαν, μυριάδες αστέρια κυκλοφορούν σε όλο το σώμα, μπαίνουν στη κυκλοφορία του αίματος και φτάνουν παντού, στα πιο απόκρυφα σημεία, στα πιο απομακρυσμένα σημεία, στα ακροδάχτυλα των ποδιών και των χεριών, στους μύες, σε σημεία του σώματός σας που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν ή δεν γνωρίζατε ποτέ ότι υπάρχουν.

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες καλησπέρα. Είμαι ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας.

 

Ευελπιστώ να ανοίξετε τα μάτια και τα αυτιά - τα μάτια της καρδιάς και τα... αυτιά των αρχείων σας- για να μάθετε και να προσλάβετε όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουν διαχυθεί ήδη αυτή τη στιγμή ανάμεσά σας. Όλα τα αστέρια, όλες οι σπίθες του ουρανού, βρίσκονται γύρω σας και μέσα σας. Είναι οι εικόνες της πληροφορίας που σας φέρνω σήμερα. Κρατήστε την σταθερά στο νου σας για όλη τη διάρκεια της σημερινής μας συνάντησης.

 

Η Άννα και εγώ σκοπεύουμε να μιλήσουμε για πολλά αλλά σήμερα θα αρκεστούμε σε λίγα. Και θα αρκεστώ καταρχήν να σας πω το πόση αγάπη υπάρχει για σας, πόσο έντονο, πόσο ισχυρό είναι το πνεύμα της αδελφικής αγάπης του πνεύματος για εσάς. Συνομολογούμε μαζί σας την αλήθεια σας και εσείς τη δική μας.

 

Μερικές φορές κάνετε ότι δεν ακούτε, κάνετε ότι δεν είστε σίγουροι και λέτε ότι δεν ακούσατε καλά, ότι δεν είστε σίγουροι, ότι δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εμπιστευθείτε τον εαυτό σας σε φαντασιώσεις, να αφεθείτε στις φαντασιώσεις σας, τις ψευδαισθήσεις σας, τη θυμαπάτη σας, τη πλάνη σας. Και εκείνη την ώρα εμείς σας κοιτάμε καλά -καλά στα μάτια και γνωρίζουμε, βέβαια, από που προέρχεται αυτή η άρνηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια πληγωμένη καρδιά εκεί μέσα φοβάται. Φοβάται να ανοίξει και να εμπιστευθεί και νιώθει το μικρό βήμα να είναι κάτι τεράστιο.

 

Είναι τόσο καλά γραπωμένη στην ιδέα της ασφάλειας που της προσφέρει ο λογικός νους, που διστάζει να κοιτάξει ένα χιλιοστό πιο πέρα από τη μύτη της. Διστάζετε να κοιτάξετε στο σύμπαν. Και όταν κοιτάζετε στο σύμπαν, δεν είναι για να πετάξετε μακριά, αλλά ίσως για να βρείτε εκείνον το Θεό που κάποιος σας έταξε ότι υπάρχει. Να τον βρείτε, να τον συναντήσετε, να του τα πείτε ένα χεράκι και μετά να κλάψετε στην αγκαλιά του, γιατί βέβαια φοβόσαστε.

 

Φοβάστε τόσο πολύ! Μα τόσο πολύ! Και ας κάνετε τους γενναίους στο γήινο ταξίδι σας και ας παριστάνετε τους δυνατούς, τους πανίσχυρους, τους σκληρούς, τους αποφασιστικούς. Κρύβεστε όλοι και όλες, κρύβεστε πίσω από ένα πέπλο και θέλει πολύ αγάπη, χρειάζεται πολύ αγάπη από το Πνεύμα για να αφήσετε αυτό το πέπλο να διαλυθεί, για να αποφασίσετε να αφήσετε να φύγει αυτή η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

 

Αν είναι κάτι το πέπλο, αν μπορούσα να το παρομοιάσω ποτέ με κάτι πολύ κοντά στην ψυχοσύνθεσή σας, θα έλεγα ότι είναι σαν εκείνη τη κουβερτούλα που έχουν τα μικρά παιδιά και τη σέρνουν μαζί τους όπου πάνε για να νιώσουν ασφάλεια, να νιώθουν αγάπη, στοργή και ασφάλεια.

 

Έτσι και εσείς, όπου πάτε κουβαλάτε και το πέπλο σας και είναι πολύ αστείο, μα την αλήθεια, να βλέπεις τόσους και τόσους ανθρώπους στη γη, εκατομμύρια, τρισεκατομμύρια ανθρώπων, να προχωρούν σέρνοντας τη κουβερτούλα τους και νιώθοντας ότι τυλιγμένοι με αυτή είναι ασφαλείς. Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβετε βέβαια ότι είναι ο νους σας που παίζει το ρόλο αυτής της κουβερτούλας. Είναι ο γήινος νους, τον οποίο εμπιστεύεστε τυφλά, στον οποίο στηρίζεστε. Σε αυτόν προστρέχετε, προστρέχετε στη λογική σας. Είναι το στήριγμά σας, η ασφάλειά σας η κουβερτούλα σας. Κρυώνετε χωρίς αυτό.

 

Και έρχεται η ώρα που δεν μπορείτε πια να γυρίζετε με μια κουβερτούλα στο χέρι. Έρχεται το Πνεύμα και σας λέει: "Αγαπημένε μου/αγαπημένη μου, τώρα πια μεγάλωσες. Ξέρεις τώρα πια αυτή η κουβερτούλα δεν σου χρειάζεται. Σε αγαπάμε. Μπορείς να νιώσεις την αγάπη του Πνεύματος; Μπορείς να βρεις στη καρδιά σου αυτή την άφατη αγάπη; Άφησε τον εαυτό σου να τη νιώσει. Χαλάρωσε, μη σφίγγεσαι, μην άγχεσαι, χαλάρωσε! Πάρε μερικές βαθιές χαλαρές αναπνοές και έλα μαζί μας. Άσε τη κουβερτούλα, τώρα δεν την χρειάζεσαι πια. Θα την ξαναβρείς. Μόλις γυρίσεις εδώ θα είναι, θα την ξαναβρείς."

 

Έτσι γίνεται κάθε φορά μαζί σας και κάθε φορά που το πνεύμα πλησιάζει έναν άνθρωπο έχει να αντιμετωπίσει αυτή την ιστορία με τη κουβερτούλα. Και όχι μόνο με αυτούς που, όπως λέτε, είναι παλιές καραβάνες. Και με τους νέους και με τους παλιούς. Με όλους έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της κουβερτούλας.

 

Για άλλη μια φορά λοιπόν, τόσο στους παλιούς φίλους, τόσο και στους νέους, θα ζητήσω να αφήσουν αυτή τη κουβερτούλα στην άκρη και να εμπιστευτούν τον εαυτό τους στη μεγάλη αγκαλιά που έχει ανοίξει για εσάς. Να εμπιστευτείτε το Πνεύμα που βρίσκεται γύρω σας. Σας αγκαλιάζει και σας αγαπά, σας εμπιστεύεται, το Πνεύμα σας εμπιστεύεται. Δεν θα είσαστε εδώ αν δεν σας εμπιστευόμασταν βαθιά, αν δεν εμπιστευόμασταν βαθιά το ότι θα τα καταφέρετε. Το ότι θα καταφέρετε να φέρετε εις πέρας το Σχέδιό σας στην εντέλεια. Ότι θα καταφέρετε να γίνετε αυτό που είστε στη γη, στην εντέλεια.

 

Σας εμπιστευόμαστε. Εσείς;

 

Έχετε ακούσει για τη συνοδεία του Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας που πάντοτε έρχεται μαζί μου στο χώρο και σας αγκαλιάζει. Μα τώρα, σήμερα, είναι πολλοί ακόμα εδώ. Είναι οι προσωπικοί σας οδηγοί, είναι η οικογένειά σας, είναι οι φίλοι σας από την άλλη πλευρά του πέπλου. Αγαπημένοι που χάσατε σε αυτή τη ζωή αλλά και αγαπημένοι από πολλές άλλες ενσαρκώσεις. Είναι όλοι γύρω σας και σας καμαρώνουν και σας αγαπούν, σας αγαπούν λέγοντάς σας: “Μπράβο! Τα κατάφερες! Είσαι εδώ που πρέπει να είσαι. Βρίσκεσαι στο σημείο που πρέπει να βρίσκεσαι. Όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Μην ανησυχείς για τίποτα. Όλα είναι όπως πρέπει να είναι.”.

 

Αφήστε όλους αυτούς, όλη τη συνοδεία τη δική μου και τη δική σας να σας αγκαλιάσει, να αναμιχθεί μαζί σας και, ναι, να καθίσει στα πόδια σας, να σας γαργαλίσει και να σας κάνει να νιώσετε πάλι σαν τα μικρά παιδιά που είναι έτοιμα κάθε στιγμή να αρπάξουν την ευκαιρία για παιχνίδι.

 

“Πολύ ωραία Κρύων! Πες μας τι θέλεις γρήγορα!”, ακούω να λέει κάποιος. Είναι κάποιος βιαστικός. “Τι τις θέλουμε όλες τις εισαγωγές; Τις ξέρουμε, τις έχουμε ακούσει και με καλύτερο τρόπο από αυτόν. Γιατί πρέπει κάθε φορά να ακούμε για αγάπες και περικοκλάδες του Πνεύματος;”

Σώπα βιαστικέ! Χαλάρωσε. Ησύχασε... και άφησε τη κουβερτούλα σου στην άκρη.

 

Εδώ και πολύ καιρό σχεδιάζω αυτόν το κύκλο επικοινωνίας. Η Άννα δεν ήξερε τίποτα βέβαια. Θα σας πει πως, όπως συνήθως το μαθαίνει τελευταία - και είναι εντάξει. Και σχεδιάζω αυτόν τον κύκλο αγαπημένοι μου, γιατί ήλθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για τη σύνθεσή σας. Για τη σύνθεση αυτού του υπέροχου εαυτού, του γήινου εαυτού που βρίσκεται και περπατά πάνω στη γη και όχι απλά περπατά αλλά εργάζεται σκληρά, μαθαίνει, παράγει, ενσωματώνει ενέργειες, γειώνει ενέργειες και εξελίσσεται διαρκώς.

 

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκύψουμε λίγο βαθύτερα στη σύνθεση αυτού του θησαυρού, του θησαυρού που ονομάζεται ανθρώπινο σώμα. Και το κάνουμε με όλη τη τιμή και όλη την αγάπη που μπορούμε να δείξουμε σε σας. Αυτή τη τιμή που νιώθουμε για εσάς, για αυτό το φυσικό σώμα, θα θέλαμε και θα ήθελα και εγώ προσωπικά, ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας, να την νιώσετε και εσείς για τον εαυτό σας.

 

Σε αυτή τη σειρά συναντήσεων λοιπόν, σε αυτόν τον κύκλο, κάθε φορά που ξεκινάμε θα σας παρακαλούσα να κάνετε μια δήλωση αγάπης για το σώμα που είστε, για το φυσικό σας σώμα, αγάπης και εκτίμησης και σεβασμού. Σιωπηλά ή φωναχτά μέσα στη καρδιά σας, εκφράστε το σεβασμό και την αγάπη σας για αυτή τη θεία εκδήλωση του φυσικού σας σώματος, που μπορεί να μην είναι τέλειο στα δικά σας μάτια και μπορεί σύμφωνα με το καθρέφτη σας να λέτε ότι δεν είναι καθόλου όμορφο, καθόλου ικανό, να είναι γερασμένο. Κάθε φορά βρίσκετε πάρα πολλά να του προσάψετε, κάθε φορά κάνετε το κάθε τι να μην δείτε το μεγαλείο του.

 

Θα παρακαλούσα λοιπόν να πάρετε λίγο χρόνο και μέσα από τη καρδιά σας να δώσετε στο σώμα σας να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι. Να καταλάβει για την ακρίβεια ότι εσείς αναγνωρίζετε την ύψιστη σημασία του. Το αναγνωρίζετε! Το παραδέχεστε! Το αγαπάτε! Είναι ευλογημένο και το ξέρετε! Σας αντέχει, αντέχει όλα σας τα σενάρια! Και αν αυτό δεν είναι μια πράξη αγάπης τότε τι είναι;

Και έτσι κάθε φορά στην αρχή κάθε συνάντησης παρακαλώ να εκφράζετε την αγάπη και το σεβασμό σας για το φυσικό σας σώμα.

 

Έρχομαι με πολλούς τρόπους σε εσάς αγαπημένοι και αγαπημένες μου. Με πολλούς τρόπους με πολλές μορφές και τώρα για άλλη μια φορά ως Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας. Και ήδη έχετε μάθει το πόσα διαφορετικά πράγματα μπορώ να κάνω και το ποιος είμαι σε κάποιες άλλες διαστάσεις, αλλά τώρα είμαι εδώ ως Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας, ως εκείνος που φροντίζει να διατηρείται ο Κόσμος σε συνοχή. Ως εκείνος που ήλθε με τη συνοδεία του για να τροποποιήσει το μαγνητικό πλέγμα της Γης. Έτσι έρχομαι και έτσι θα σας μιλήσω στη συνέχεια.

Θα πάμε αργά, λέγοντας λίγα πράγματα κάθε φορά για να μπορείτε να τα αφομοιώνετε. Σκοπός μου δεν είναι να γεμίσω το κεφάλι σας με πληροφορίες αταίριαστες, αλλά κάθε φορά να βρίσκεται μια ρίζα μέσα σας για κάθε πληροφορία που θα έρχεται. Για κάθε επίγνωση, να βρίσκεται μια ρίζα μέσα στο φυσικό σας σώμα.

 

Πνευματική Ανατομική σημαίνει...

 

Τι σημαίνει Πνευματική Ανατομική; Τι σημαίνει η Ανατομία, όταν μιλά για αυτήν ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας; Προφανώς δεν είμαι εδώ για να αντικαταστήσω τους θεραπευτές ιατρούς σας που έχουν εκπαιδευτεί στην ανατομία εξαιρετικά και μπορούν να γνωρίσουν και τα παραμικρά στοιχεία του φυσικού σώματος αλλά είμαι εδώ για να σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα για τις συνδέσεις των οργάνων του σώματος με αντίστοιχες λειτουργίες του Πνευματικού Βασιλείου.

 

“Κρύων”, θα ρωτήσετε, “αυτό σημαίνει ότι ο σκοπός είναι θεραπευτικός; Δηλαδή με αυτά που θα μάθουμε θα μπορούμε να θεραπεύουμε;”

 

Ξέρω πολύ καλά, είμαι πολύ σίγουρος ότι θα το ρωτήσετε, γιατί πάντοτε το ρωτάτε αυτό, πάντα ρωτάτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που μαθαίνετε για να θεραπεύσετε. Αλλά η θεραπεία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Θα μπορούσατε δυνητικά να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες, τις επιγνώσεις, στην ανάπτυξη μιας θεραπευτικής, αλλά τώρα δεν είναι αυτός ο στόχος. Στόχος είναι καταρχήν να κατανοήσετε εσείς. Και κάποιος ή κάποιοι από εσάς θα καταφέρουν να πιάσουν την άκρη του νήματος την κατάλληλη στιγμή και να την πάνε παραπέρα. Αλλά δεν χρειάζεται τώρα να διαχέεται η ενέργεια σε σκέψεις που δεν είναι της παρούσης. Μείνετε λοιπόν εστιασμένοι εδώ σε μένα που σας μιλώ.

 

Η Ανατομία του Πνεύματος έχει την εξής βάση... Η Πνευματική Ανατομική για την ακρίβεια, έχει τις εξής βάσεις:

Κάθε άνθρωπος ερχόμενος στο κόσμο, φέρει μαζί του ένα ποσό, ένα μέρος συνείδησης, η οποία κατανέμεται στη φυσική του δομή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των εσωτερικών πεδίων από τα οποία προέρχεται αυτή η οντότητα.

Κάθε όργανο του σώματος αποτελεί έκφραση της συνειδητότητας ενός συγκεκριμένου πεδίου στα εσωτερικά βασίλεια. Πολυσχιδής, πολυμορφική έκφραση αποτελεί το φυσικό σας σώμα στη γη. Είναι μια πολυσχιδής και πολυμορφική έκφραση, εμπεριέχει απίθανα στοιχεία και κάθε ένα από αυτό, κάθε όργανο του σώματος, κάθε ιστός, αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο συνειδητότητας. Με τον τρόπο αυτό από τις πολύ απλές μορφές ζωής άρχισε να οικοδομείται η σύνθετη έκφραση που κατέληξε αυτή τη στιγμή στον άνθρωπο. Η ανθρώπινη μορφή, το ανθρώπινο σώμα, είναι το αποκορύφωμα της εξελικτικής διαδικασίας αυτή τη στιγμή.

 

Καθώς παρακολουθείτε όσα σας μεταφέρω από τη γνώση του σύμπαντος, θα ήθελα να μην αφήνετε τη σκέψη σας να σκορπά αλλά να θυμόσαστε διαρκώς ότι βρίσκεστε στην αγκαλιά μας, ότι βρίσκεστε στην αγκαλιά του Πνεύματος, μια αγκαλιά αγάπης και απόλυτης αποδοχής. Δεν θα σας ξεφύγει τίποτα, είναι σίγουρο. Μείνετε στην επίγνωση, στην αντίληψη, στην αίσθηση της Οικογένειας.

 

Θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να σας πω: “Τελειώσαμε, οι πληροφορίες δόθηκαν και μπορούμε να φύγουμε.” Γιατί όντως μέσα από αυτή τη σύνδεση που επιτρέψατε να γίνει, μέσα από τον εναγκαλισμό της Οικογένειας, έχουν ήδη εισέλθει όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Αλλά όχι, δεν θα φύγουμε ακόμα. Βρίσκομαι εδώ για να ερμηνεύσω, τουλάχιστον ένα μέρος των πληροφοριών που έχουν ήδη δοθεί σε εσάς εσωτερικά, κατά την διάρκεια της προηγούμενης ομιλίας μου.

 

Ο βαθύς Εαυτός: μια κατάσταση συνειδητότητας.

Ο βαθύς Εαυτός μπορεί να περιλαμβάνει διαστάσεις που εμπλέκονται στο φυσικό σώμα, όπως η τραχεία και ο οισοφάγος.

 

Τι σημαίνει όμως αυτό; Ξεκίνησα δίνοντας ενδεικτικά μια αντιστοιχία. Τι σημαίνει αυτό.

Η αγάπη του Πνεύματος για τον άνθρωπο είναι βαθιά. Τόσο βαθιά, που αποφάσισε να υλοποιηθεί το ίδιο σε ένα φυσικό σώμα και αποφάσισε το ίδιο να εμπνεύσει ένα φυσικό σώμα, κάθε φυσικό σώμα του κάθε ανθρώπου που αποφασίζει να συνδεθεί με το Πνεύμα.

 

Κάθε φορά που εσείς αποφασίζετε να συνδεθείτε μαζί μας, να βυθιστείτε στην αγκαλιά της Οικογένειας - της Πνευματικής Οικογένειας του Φωτός-, κάθε φορά, το Πνεύμα εισέρχεται στο φυσικό σας σώμα. Μέσω της αναπνοής, η ενέργεια κυκλοφορεί και εμπνέει κάθε σας κύτταρο, κάθε φυσική δομή.

 

Την ώρα που βρίσκεστε εδώ, όλη αυτή την ώρα που σας μιλώ, το Πνεύμα, η πνευματική ενέργεια της Οικογένειας, διαχέεται σε όλο σας το σώμα. Δεν μιλώ μόνο για την αύρα, μιλώ για το φυσικό σώμα. Διαπερνά κάθε εκατοστό, κάθε χιλιοστό του σώματός σας και συνδέεται μαζί του. Αυτή είναι η ύψιστη μορφή Αγάπης του Πνεύματος προς την Ύλη. Αυτή η βαθιά ένωση που συμβαίνει κάθε φορά που επικοινωνούμε, είναι η ύψιστη εκδήλωση της Αγάπης. Όσο εσείς αφήνεστε στην αγκαλιά του Πνεύματος με εμπιστοσύνη, τόσο το Πνεύμα σας εμπιστεύεται, ανταποδίδει την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας και εισρέει σε εσάς.

 

Και ίσως αυτή την ώρα δεν θα είχε σημασία τίποτα άλλο περισσότερο από το να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει την είσοδο της ενέργειάς μας στο φυσικό σας σώμα. Βλέπετε, αυτή η πληροφορία δεν θα μπορούσε να δοθεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε γιατί η πρώτη αντίδραση του ανθρώπου που κρατάει τη κουβερτούλα είναι ο φόβος και πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσε να ειπωθεί χωρίς να δημιουργήσει φόβο και ανασφάλεια. Και αντί να αφήσετε τη κουβερτούλα θα την σφίγγατε ακόμα περισσότερο πάνω σας και θα τυλιγόσαστε με αυτή και θα λέγατε: “Φύγε, φύγε. Δεν θέλω κάποιον να με 'καταλάβει', να μου κάνει κατάληψη”. Και αυτό γιατί δεν θα μπορούσατε να κατανοήσετε το μέγεθος της αγάπης που υποδηλώνει αυτή η διάχυση.

 

Τώρα μπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε ναι. Είμαστε έτοιμοι και είσαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε πολύ πιο βαθιά. Δώστε λοιπόν καθώς σας μιλώ χρόνο στον εαυτό σας, να νιώσει την επικοινωνία ανάμεσά μας, όχι μόνο από τα λόγια που μεταφέρονται από την Άννα, το κανάλι μου αλλά άμεσα, ανάμεσα σε μένα και σε σας, ανάμεσα στην οικογένεια και σε εσάς.

 

Κάθε όργανο του σώματος είναι ένα πακέτο πληροφορίας. Κάθε όργανο του σώματος αποτελεί μια γονιδιακή έκφραση. Αποτελεί έκφραση ορισμένων δυνατοτήτων του DNA σας και υλοποίηση αυτών των δυνατοτήτων. Κρατήστε το στο νου σας. Κρατήστε το στο νου σας την ώρα που προσεύχεστε και ζητάτε να αναπτυχθεί το δυναμικό σας, να ξετυλιχτεί ο χάρτης του DNA σας, ο χάρτης του Σχεδίου σας, να αναπτυχθούν οι δυνατότητες που κρύβει το DNA σας.

Κάθε όργανο είναι υλοποίηση κάποιων γονιδίων. Από κείνο το μικρό, ελάχιστο ζυγωτό, το ένα κύτταρο που προκύπτει από το ωάριο και το σπερματοζωάριο, από την ένωση ανάμεσα στα δύο... από εκείνο το ένα κύτταρο, αρχίζει η δημιουργία των στιβάδων και σταδιακά των στιβάδων του σώματος του εμβρύου. Από το ένα... από το ένα που πολλαπλασιάζεται διαιρούμενο, αρχίζει η εξειδίκευση και η εξειδίκευση τι άλλο είναι παρά ανάπτυξη όλου του δυναμικού που βρίσκεται μέσα σε κάποια γονίδια;

 

“Με αυτό αγαπημένε μας Κρύων”, ακούω να ρωτάτε, “θέλεις να μας πεις ότι τα όργανά μας είναι πλήρως ανεπτυγμένα, ότι το DNA μας έχει αναπτυχθεί πλήρως; Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς προσπαθείς να μας πεις.”

Η αλήθεια είναι ότι το DNA σας στο σύνολό του, έχει πάρα πολλές δυνατότητες ακόμα. Εγώ όμως θα ήθελα να δείτε, να κατανοήσετε να αποδεχτείτε το γεγονός ότι αυτό το φυσικό σώμα που είναι καθισμένο στη θέση του τούτη την ώρα, αγκαλιασμένο από το Πνεύμα βαθιά, είναι έκφραση του DNA. Και ότι κάθε όργανο είναι μια δημιουργία σας, είναι μια δημιουργία της ψυχής σας στη Γη.

 

Έτσι λοιπόν αρχίζουμε να βλέπουμε το φυσικό σώμα, όχι γενικά αλλά πολύ ειδικά, ανά όργανο, με την επίγνωση ότι πρόκειται για μια Θεία Δημιουργία. Και ότι πρόκειται για την εκπλήρωση ενός Στόχου. Τα κύτταρά σας που προέκυψαν από το αρχικό ζυγωτό είχαν ένα στόχο. Κάθε κύτταρο που δημιουργείται έχει έναν εσωτερικό στόχο και η ύπαρξη ενός οργάνου τι άλλο δείχνει από την εκπλήρωση του στόχου;

 

Μπορεί στα δικά σας μάτια να μην φαίνεται κάτι σημαντικό αυτό. Δεν φαίνεται σημαντικό, γιατί καταρχήν κάποιοι δεν ξέρουν από τι όργανα αποτελούνται καλά - καλά. Ποτέ δεν σκέφτεστε όλα όσα υπάρχουν πίσω από το δέρμα σας, αλλά θεωρείτε τον εαυτό σας σαν ένα σύνολο σκέψεων και συναισθημάτων, ελπίδων, ονείρων και δίνετε περισσότερη βαρύτητα στο συναισθηματικό σας πεδίο παρά στο φυσικό. Δεν αναγνωρίζετε αρκετά τη φυσική σας διάσταση. Οι Εργάτες του Φωτός έχουν τη τάση να την ξεχνούν αυτή τη διάσταση. Τη θυμόσαστε μόνο όταν το σώμα σας δώσει ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά και τότε θορυβείστε και προσπαθείτε να βρείτε λύση.

 

Για να δούμε όμως την τελειότητα που υπάρχει πίσω από κάθε όργανο.

Κάθε όργανο του σώματος, ως τελειωθείς σκοπός, υποδηλώνει την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης νοημοσύνης.

Αυτό σημαίνει ότι, όπως ήδη αντιλαμβάνεστε και γνωρίζετε, η σοφία με την οποία είναι πλασμένα τα όργανα του σώματός σας, η βιολογία σας, είναι ένδειξη μιας νοημοσύνης - της λειτουργίας μιας νοημοσύνης. Κάποιοι άνθρωποι αυτή τη νοημοσύνη την ονομάζουν Θεό, κάποιοι Αλλάχ, κάποιοι Γιαχβέ. Υπάρχουν πολλές ονομασίες στο κόσμο - πολλές θρησκείες και αντίστοιχες ονομασίες. Εμείς θα αρκεστούμε να την ονομάσουμε Πνεύμα. Δημιουργική Αρχή.

Πάντως είναι σαφές και δεν δημιουργεί απορίες αυτή η δήλωση, ότι τα όργανα του σώματός σας και το σώμα σας είναι απόδειξη της ύπαρξης μιας νοημοσύνης. Όπως άλλωστε, θα σκεφτείτε, και κάθε τι άλλο σε φυσική εκδήλωση, γιατί η φύση είναι τόσο σοφή και η διάνοιά της τόσο μεγάλη που ξεπερνά κάθε φαντασία. Αυτή η νοημοσύνη που εκφράζεται μέσα από ένα συγκεκριμένο όργανο τι είδους νοημοσύνη είναι αλήθεια;

 

Καθώς αφήνεστε με εμπιστοσύνη στην αγκαλιά μας, καθώς νιώθετε διαρκώς την ενέργειά μας να σας διαπερνά, αναρωτηθείτε για λίγο τι είδους νοημοσύνη είναι αυτή που εκφράζεται μέσα από ένα συγκεκριμένο όργανο.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι κάθε όργανο είναι μια μικρή οντότητα, κάθε όργανο του σώματός σας. Όπως θα αποφασίζατε να αναφερθείτε στα κύτταρά σας σαν μικρές οντότητες, απειροελάχιστες οντότητες, με τον ίδιο τρόπο και ακόμα ακριβέστερα θα μπορούσατε να το κάνετε αναφορικά με τα όργανα και του ιστούς του σώματος, καθώς η λειτουργία τους υποδηλώνει μια νοημοσύνη ενεργή. Μια νοημοσύνη που βρίσκεται σε δράση.

Κάθε κύτταρο του σώματός σας προέρχεται από το αρχικό ζυγωτό κύτταρο. Το τονίζω αυτό κατά διαστήματα για να ρίξετε μια άγκυρα σε αυτή τη σκέψη, γιατί από αυτή τη σκέψη θα προκύψουν πολλά. Χρειάζεστε μια άγκυρα στο ζυγωτό.

 

Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μια ταυτότητα. Εδώ πρόκειται για ένα πολύ λεπτό θέμα και είναι δύσκολο αρκετά ήδη να βάλουμε σε λόγια την ενέργεια που έχει συσσωρευτεί και σε λόγια κατανοητά για εσάς, σε λόγια που να ικανοποιούν τις συνθήκες λειτουργίας του νου σας. Ας δοκιμάσουμε.

 

Κάθε σκέψη, κάθε συνειρμός δημιουργεί μία ακολουθία. Στην περίπτωση του νοητικού πεδίου μιλάμε για μια ακολουθία σκέψεων, για ένα ειρμό. Στην περίπτωση των κυττάρων μιλούμε για την συνέχεια ενός ιστού. Όταν ένας ειρμός σκέψεων διακόπτεται, χρειάζεται να αρχίσει κάπου αλλού. Χρειάζεται να πιάσει κάποιος το νήμα και να το επεκτείνει.

 

Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για σας να κατανοήσετε επακριβώς αυτό που θέλω να σας μεταφέρω. Ζητώ την κατανόησή σας. Σκεφτείτε ότι ανάλογα συμβαίνει με την συνέχεια ενός ιστού. Του μυικού ιστού... Όποιου ιστού του σώματος επιθυμείτε να πάρετε το παράδειγμα, θα δείτε να συμβαίνει το ίδιο. Υπάρχουν ιστοί με πολύ πυκνή ύφανση και άλλοι με πολύ αραιή ύφανση, σχεδόν ανύπαρκτη, όπως για παράδειγμα το αίμα. Μπορείτε μήπως να δείτε την αντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα στην συνέχεια του ειρμού και σε διάφορους ιστούς του σώματός σας;

 

Σε έναν άλλο κύκλο που ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου, στις “Κυτταρικές Δομές”, ειπώθηκε ότι οι υμένες, οι βλεννογόνοι, οι μεμβράνες του σώματος, των κυττάρων κ.τ.λ. αντιστοιχούν στο νοητικό πεδίο.

 

Είναι σημαντικό εδώ να κάνετε τον εξής συνειρμό, την εξής σκέψη: ότι όλα τα όργανα του σώματος, περικλείονται από μεμβράνες. Υπάρχουν μεμβράνες που τα προσδιορίζουν. Και με αυτή την έννοια, γύρω από κάθε βασική λειτουργία του ιστού υπάρχει ένας περιοριστικός δακτύλιος, ένας νοητικός περιοριστικός δακτύλιος, που είναι αυτή η μεμβράνη. Όταν μιλάμε για 'συνέχεια του ιστού', αναφερόμαστε τόσο στη μεμβράνη όσο και σε αυτόν καθεαυτό τον ιστό.

Αργότερα θα μπορούσαμε να δούμε τις λεπτές διαφοροποιήσεις αλλά δεν χρειάζεται για την ώρα.

 

Έχουμε λοιπόν την ακολουθία της σκέψης, τον ειρμό της σκέψης και τη συνέχεια των ιστών. Κάθε φορά που στη φυσιολογία του σώματός σας, σε αυτή τη φυσαλίδα βιολογίας, ολοκληρώνεται ένας ειρμός, ολοκληρώνεται και η δημιουργία ενός οργάνου. Η ολοκλήρωση του ειρμού δεν σημαίνει ότι τελειώνουν όλα, αλλά σημαίνει ότι υπάρχει η ωρίμανση που απαιτείται για να λειτουργήσει πλήρως αυτό το όργανο. Στο νοητικό αντίστοιχο, η ολοκλήρωση μιας σκέψης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πετάξετε και να πάτε σε μια άλλη, αλλά ότι έχει φτάσει σε ένα βαθμό ωρίμανσης ώστε να είναι λειτουργική. Ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σαν ένα πλήρες ολοκληρωμένο θεώρημα.

Η αντιστοίχηση που κάνω τώρα μεταξύ των ιστών και του ειρμού της σκέψης είναι απλά για να έχετε ένα πιο οικείο παράδειγμα, ώστε να παρακολουθείτε τη λειτουργία του οργάνου.

 

Μιλάμε για βασικό ειρμό νοητικής λειτουργίας, βασικό ειρμό σκέψης, μέχρι και τη σύσταση των τριών βασικών στοιβάδων, που είναι το μεσόδερμα,το ενδόδερμα και το εξώδερμα. Από εκεί και πέρα παύουμε να μιλάμε απλά για ένα ειρμό και μπαίνουμε σε πολλούς. Από εκεί και πέρα η σκέψη, η νόηση, διακλαδίζεται σε πολλούς ειρμούς οι οποίοι καταλήγουν σταδιακά στη δημιουργία των οργάνων του σώματος.

 

Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ψυχή, ως νους, να έχει εκδηλώσει το δυναμικό δημιουργίας του φυσικού σώματος. Αυτή η δημιουργία όμως δεν ολοκληρώνει τον ίδιο το Σκοπό της ψυχής.

 

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή την ώρα σας παρουσιάζω μια αναλογία με άλλα λόγια, κάτι που ήδη γνωρίζετε και αναφέρεστε σε αυτό σαν όχημα. Λέτε ότι το σώμα είναι το όχημα της ψυχής. Εδώ όμως χρειάζεται να μπούμε λίγο βαθύτερα γιατί το σώμα δεν είναι απλά το όχημα της ψυχής, είναι μέρος, συστατικό μέρος της ψυχής, το οποίο επιμένετε να αγνοείτε και να κοιτάτε ψηλότερα. Είναι καλό να κοιτάτε ψηλότερα αλλά δεν μπορείτε να παραγνωρίζετε τη βάση, τη ρίζα. Η ρίζα είπαμε ότι είναι στο ζυγωτό.

 

Το νόημα που έχει αυτή η δημιουργία είναι να αποτελέσει τη βάση για την έκφραση της ψυχής στο γήινο βασίλειο, στο τρισδιάστατο πεδίο. Αν παρακολουθήσετε... αν δεχθείτε να το κάνετε και πάτε πίσω στο ζυγωτό και παρακολουθήσετε τη διαδικασία της εξέλιξης του ειρμού και του σχηματισμού των οργάνων, θα δείτε ότι η ψυχή/νους, δημιουργεί τους όρους για να δουλέψει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Όπως το κάνει αυτό στο γήινο πεδίο, μπορεί να το κάνει και σε πολλά άλλα.

 

Και βέβαια εσείς, επειδή εργάζεστε μέσα από τις αισθήσεις, οριοθετείτε τον κόσμο σας βάση των αισθήσεών σας - όσων προσλαμβάνουν οι αισθήσεις σας. Θέλετε να πιστεύετε ότι η ψυχή σε άλλα πεδία, όταν πρόκειται να δουλέψει κάπου, απλά εμφανίζεται ή εξαφανίζεται, όπως κάνουν οι Άγγελοι. Μπαίνει - βγαίνει. Κάτι ανάλογο θα μπορούσατε να πείτε ότι συμβαίνει και στο φυσικό πεδίο, με τη μόνη διαφορά ότι το 'μπαίνει και βγαίνει', κρατάει για τα γήινα δεδομένα μερικές δεκάδες χρόνια. Κάτι λιγότερο από αιώνα συνήθως. Ανάλογα, για κάθε πεδίο αυτό το πέρασμα, το μπες – βγες, κρατάει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και ανάλογα και στα υπόλοιπα πεδία η ψυχή δομεί ένα φορέα.

 

Τι θα ήθελα να πω με αυτό:

Στην εσωτερική σας εργασία πολλές φορές ταξιδεύετε εσωτερικά, στο διαλογισμό σας βρίσκεστε σε άλλα πεδία, βλέπετε πράγματα αλλά δεν έχετε αναρωτηθεί ίσως, πως γίνεται αυτό και αν πραγματικά πηγαίνετε εκεί με ένα από τα σώματά σας, ή είναι μια φαντασίωση. Για να γνωρίσετε ακριβώς με ποια διαδικασία κινείστε στα άλλα πεδία, θα πρέπει να συνδεθείτε με το ψυχικό σας μηχανισμό, με τη ψυχή, τον κεντρικό νου και να δείτε τι έχει δομήσει... τι φορείς έχει δομήσει. Στο φυσικό πεδίο αναγνωρίζετε το παχυλό φυσικό σώμα, το αιθερικό, το αστρικό, το νοητικό κ.τ.λ. και μιλάτε με αυτούς τους όρους. “Κάνω ένα ταξίδι με το αστρικό μου σώμα ή με το αιθερικό μου σώμα ή με το νου μου”, αλλά σας διαφεύγει ότι αυτή είναι η δομή του φυσικού πεδίου.

Σε άλλα βασίλεια μπορεί να υπάρχει αντιστοιχία αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό.

 

Ήτανε μια παρένθεση αυτή, για το γεγονός ότι με τη βοήθεια της ψυχής, της ενέργειας της ψυχής σας και, θα το πω... δηλαδή με τη ψυχική ενέργεια, μπορείτε να δομήσετε σώματα, που μπορούν να εισέλθουν σε άλλες διαστάσεις κατά βούληση. Κλείνουμε τη παρένθεση και προχωράμε. Το να δομήσετε ένα σώμα είναι απλό και δεν είναι αλλά θα αναφερθούμε σε αυτό κάποια άλλη φορά.

 

Έτσι λοιπόν μετά από το ζυγωτό, με τη διαίρεση, έχουμε τις τρεις βασικές στιβάδες και από εκεί ξεκινούν τρεις βασικοί ειρμοί σκέψης, τρεις βασικές νοητικές ακολουθίες. Κάθε μια από αυτές τις ακολουθίες διακλαδίζεται με τη σειρά της σε άλλες και εκείνες σε άλλες, για να αποδοθεί το φυσικό σώμα. Το φυσικό σώμα σαν εικόνα αποτελεί σύμβολο. Και είναι όντως σύμβολο της ενέργειας που ενσαρκώνει η ψυχή, της ενέργειας που διαθέτει η ψυχή για ενσάρκωση. Όχι όλης της ψυχής / όλης της ψυχικής ενέργειας. Αφού το σώμα είναι μέρος της ψυχής, μπορεί να υπάρχουν αναλογίες αλλά δεν είναι όλη η ψυχή, όλος ο νους δηλαδή. Είναι ένα μέρος του. Έτσι, το σώμα αποτελεί σύμβολο ενός μέρους της ενέργειας της ψυχής.

 

Με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε να πείτε ότι ένας άνθρωπος έχει προσβληθεί από έναν ιό, νοσεί και το καταλαβαίνει αυτό βάσει ορισμένων συμπτωμάτων -δηλαδή καταλαβαίνει την είσοδο μιας ενέργειας στο σώμα του, μιας ξένης, αλλότριας ενέργειας, λόγω της αντίδρασης του σώματος με τη παρουσία συμπτωμάτων-, με έναν ανάλογο τρόπο, το σώμα αποτελεί σύμπτωμα της ψυχικής δομής, της ψυχικής λειτουργίας.

 

Το σώμα σαν σύμπτωμα... Είναι σύμπτωμα της λειτουργίας της αλληλεπίδρασης της ψυχής με το φυσικό πεδίο. Ξέρω ότι κάποιες σκέψεις έρχονται διάχυτα αλλά θα τις συνδέσουμε αργότερα όλες μαζί.

 

Θα μπορούσατε δηλαδή με μια άλλη έννοια να πείτε ότι το φυσικό σώμα είναι ένα σύμπτωμα της Μητέρας Γης -εκδήλωση συμπτώματος της Μητέρας Γης-, κατόπιν της εισόδου της ενέργειας μιας ψυχής. Είναι η γη που αντιδρά με αυτό το τρόπο. Φαίνεται πολύ... διεστραμμένος αυτός ο τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς μια ανθρώπινη ύπαρξη αλλά δεν είναι. [Χαμόγελα] Το φυσικό πεδίο αλληλεπιδρά με τη ψυχή.

 

Υπάρχουν βέβαια πολύ βαθύτερες αναλύσεις σε σχέση με το τι είναι φυσικό πεδίο και σε σχέση με τη θεωρία των καθρεφτισμάτων με την οποία έχετε δουλέψει, αλλά δεν είναι της παρούσης. Για την ώρα θα κρατήσετε αυτά που σας δίνω.

 

Η Μητέρα Γη λοιπόν βιώνει συμπτώματα -μερικά τρισεκατομμύρια συμπτώματα. Κάθε ένα έχει διαφορετική λειτουργία, έχει διαφορετικό τρόπο αντίδρασης, έχει μια δική του ταυτότητα. Βέβαια δεν θα πρέπει να συνδεθεί αρνητικά η έννοια 'σύμπτωμα', αν και προκαλεί θυμηδία η σύνδεση της ύπαρξης του ανθρώπου στη Γη με μια ασθένεια. [χαμόγελα] Δεν πρόκειται για ασθένεια, αλλά μιλάμε για σύμπτωμα, για ένδειξη.

 

Ένα φυσικό σώμα λοιπόν είναι ένδειξη της εισόδου ψυχικής ενέργειας στο φυσικό πεδίο; Δεν είναι πάντα αλλά σημαίνει ότι η ψυχή έχει έλθει και έχει εγκατασταθεί, όπως στην αναλογία και πάλι ενός ιού: ο ιός μπορεί να υπάρχει στο σώμα σας και να μην εμφανιστεί ποτέ, να μην καταλάβετε ποτέ ότι υπάρχει. Ή μπορεί να συνδεθεί τόσο καλά να προσδεθεί με το φυσικό σας σύστημα και να αρχίσει να επικρατεί και τότε να ασθενήσετε. Ή, για να το πάμε λίγο μακρύτερα, μπορεί ένας ιός, αφού ασθενήσετε, να έχει επιβάλει τέτοιες μεταλλάξεις στη δομή του DNA σας, που να φτάσετε να αλλάξετε συμπεριφορά.

 

Θα ήθελα λοιπόν... καθώς κάθεστε στην αγκαλιά του πνεύματος -και ελπίζω ακόμα να θυμόσαστε την αγάπη που σας περιβάλλει-, θα ήθελα να αναλογιστείτε αυτό: Να μείνετε στη σκέψη ότι το φυσικό σας σώμα είναι μια ένδειξη της παρουσίας της ψυχής σας εδώ. Ανάλογα με αυτή τη γενική εικόνα, κάθε όργανο του σώματος είναι ένα σύμπτωμα. Είναι σύμπτωμα της παρουσίας ενός νοητικού ειρμού, μιας σκέψης που αλληλεπιδρά με το φυσικό πεδίο. Και δεν μιλάμε, ακόμα τουλάχιστον, για ασθένειες.

 

Ουσιαστικά όταν μιλάμε για ψυχή αναφερόμαστε στο νου, στον ευρύτερο νου, σε νοητική ουσία. Κατά συνέπεια, κάθε όργανο εκφράζει μια ποιότητα αυτής της νοητικής ουσίας. Έτσι στο σύνολό του ο ανθρώπινος φυσικός μηχανισμός δίνει μια ευρύτερη εικόνα, μια πολυσύνθετη εικόνα που μπορεί να παρουσιάζεται σαν μία ταυτότητα αλλά δεν είναι. Είναι πολλές σκέψεις που λειτουργούν παράλληλα προς ένα στόχο, τη διαμόρφωση ακριβώς, την υλοποίηση ενός σχεδίου.

 

Φανταστείτε ότι από την νοητική ουσία της ψυχής ξεκινούν όλοι αυτοί οι ειρμοί: ο ένας που διακλαδίζεται σε τόσους ειρμούς, που σχηματίζουν όργανα και μια μορφή κατάλληλη για να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος, που είναι το Σχέδιο της ζωής σας.

 

Πόσο μακριά μπορεί να σας πάει αυτό; Μπορείτε να το δείτε ακόμα;

Σε αυτό το σημείο θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και μετά από πέντε λεπτά θα συνεχίσουμε.

 

[Διάλειμμα και συζήτηση]

 

Συνέχεια:

Τα οργανίδια του κυττάρου πόσα είναι, πέντε, δέκα, εκατό; Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχετε ανακαλύψει όλα. Θα βρείτε αρκετά ακόμα. Θα βρείτε στοιχεία που θα παραπέμπουν στην ύπαρξη οργανιδίων που δεν ήταν ορατά. [Διευκρινιστική απάντηση σε σχόλια που προηγήθηκαν]

 

Ας συνεχίσουμε αλλά για να συνεχίσουμε θα παρακαλέσω και πάλι να μείνετε στην αγκαλιά του Πνεύματος. Να πάρετε τη θέση σας στην αγκαλιά μας, στην αγκαλιά της Οικογένειας.

 

Κάθε όργανο του σώματος είναι μια σχισμή στο συνεχές του χωροχρόνου. Μέσα από κάθε όργανο μπορείτε να εισέλθετε σε μια άλλη διάσταση. Αυτή η άλλη διάσταση είναι το πεδίο από το οποίο προέρχεται η σκέψη, προέρχεται ο σπόρος αυτού του οργάνου, η σπερματική σκέψη αυτού του οργάνου.

 

Γνωρίζετε ότι είσαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Είστε παιδιά των άστρων. Μπορεί να μην είναι όλα όπως τα θέλει η φαντασία σας αλλά είστε πραγματικά φτιαγμένοι από υλικό των άστρων. Και πραγματικά, όχι μόνο στη γη αλλά και σε αυτό το ανθρώπινο σώμα, υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει υπογραφές, ενεργειακές υπογραφές, από πάρα πολλά άλλα πεδία.

 

Σας έχει ειπωθεί εδώ και καιρό ότι η ψυχή είναι μια δέσμη ενεργειών και έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι και το ίδιο το σώμα, που αποτελεί ενσάρκωση της ψυχής και έκφραση της ψυχής, εκφράζει στην ουσία και εκδηλώνει ειρμούς, που προέρχονται από όλα αυτά τα σημεία, από όλες αυτές τις ενέργειες τις ενεργειακές χορδές. Οποιοδήποτε νέο στοιχείο προστίθεται στη ψυχική σας δομή, τροποποιεί και τη νοητική ακολουθία που εκφράζεται στο φυσικό σώμα, αλλάζει και το σύμπτωμα.

 

Σε μια μύηση για παράδειγμα, όπου εισέρχονται με καθοριστικό τρόπο και σχεδόν αιφνίδιο, δονήσεις και ενεργειακές δέσμες συγκεκριμένου χαρακτήρα, αλλάζει η δομή σας. Είναι τεράστια η αλλαγή που επέρχεται και αυτό εκφράζεται και στο φυσικό σώμα, εξ ου και η λεγόμενη θεραπευτική κρίση και μυητική κρίση. Η κρίση που βιώνει το φυσικό σώμα μετά από μια μύηση έχει αυτή τη βάση.

 

Μιλάμε λοιπόν με ενεργειακούς όρους, αναφερόμαστε στο νοητικό πεδίο και τη ψυχική ενέργεια που εισερχόμενα στο φυσικό πεδίο, το διέπουν και το φυσικό πεδίο ανταποκρίνεται με τη δημιουργία ενός σώματος, ενός συμπτώματος. Έτσι, το φυσικό σώμα είπαμε ότι είναι η εξωτερική ένδειξη, η φυσική ένδειξη, το σύμπτωμα της παρουσίας της ψυχής.

Δεν θα σας καθυστερήσω πολύ, αλλά είναι απαραίτητο να πάρουμε λίγη ώρα για να ολοκληρώσουμε την ενότητα. Αυτή τη μικρή, σημερινή ενότητα.

 

Η δομή σας αλλάζει καθημερινά, η δομή σας και η δομή του DNA σας και τα γονίδια, τροποποιούνται μεταλλάσσονται από άπειρους παράγοντες εξωτερικούς, που μπορεί να είναι η ραδιενέργεια, να είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, να είναι κάποιοι ιοί που εισέρχονται στο σώμα. Και αυτές οι αλλαγές, οι μεταλλάξεις, καταλήγουν πολύ συχνά σε τροποποίηση της εκδήλωσης, σε τροποποίηση του συμπτώματος, σε τροποποίηση της λειτουργίας του οργανισμού σας και κάποιων οργάνων.

 

Οι μεταλλάξεις, όπως άλλωστε έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονές σας εδώ και πολύ πολύ καιρό, συσσωρεύονται και οδηγούν σε αλλαγή σε τροποποίηση της έκφρασης του DNA, του φαινότυπου. Αλλάζει η λειτουργία των οργάνων, των ιστών, της συμπεριφοράς - αλλάζει η εκδήλωσή σας.

 

Η τροποποίηση που συμβαίνει κάθε φορά, εισέρχεται πολύ βαθιά στην ύλη και τώρα μιλάμε μόνο την τροποποίηση που προκύπτει από εξωτερικούς παράγοντες.

 

Εδώ είναι ένα ευαίσθητο σημείο. Αν παραδεχτείτε ότι η τροποποίηση ξεκινάει έξωθεν, θα είναι σαν να μην έχετε κανένα λόγο επ' αυτής. Αν πάλι παραδεχτείτε ότι η τροποποίηση συμβαίνει βάσει κάποιας συγχρονικότητας, για να ικανοποιήσει ένα σενάριό σας, αυτό θα δέσει πολύ καλύτερα με την όλη κοσμοθεωρία σας. Βέβαια εδώ δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι ισχύει η μια κοσμοθεωρία ή η άλλη και έτσι θα συνεχίσουμε τη περιγραφή μας.

Όλες αυτές οι εξωτερικές τροποποιήσεις αλλάζουν φυσικά την δομή του DNA σας και μοιάζουν... Χμ, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η εικόνα που δίνεται είναι σαν να κάνει channeling… χμ, ο φυσικός οργανισμός, μια ξένη ενέργεια. Χαριτωμένο! [Χαμόγελα]

 

Παρόλα αυτά, φυσικά και λειτουργεί η συγχρονικότητα και γίνονται όλα προς την ικανοποίηση της υλοποίησης του Σχεδίου της ψυχής. Ανάλογα με τους εξωτερικούς παράγοντες, υπάρχουν και εσωτερικοί. Δηλαδή, μπορεί να επέλθει μεταβολή ενός γονιδίου χωρίς εξωτερικούς παράγοντες, να υπάρξει μετάλλαξη χωρίς εξωτερικούς παράγοντες. Και ήδη αναγνωρίζετε ότι η σκέψη σας μπορεί να το κάνει αυτό. Η δική σας εσωτερική στάση μπορεί να το κάνει αυτό.

Εδώ τώρα μπορεί να σας γίνει πιο σαφές το πως λειτουργεί ο μηχανισμός. Γιατί πιστεύετε ότι θα μπορούσατε με το νου σας να τροποποιήσετε τη λειτουργία των γονιδίων αν δεν επρόκειτο εξ αρχής για μια νοητική ακολουθία, για την έκφραση μιας νοητικής ακολουθίας; Καταλαβαίνετε πως συνδέονται λοιπόν όλα αυτά.

 

Ο λόγος που ξεκίνησε αυτός ο κύκλος, είπαμε ότι είναι για να δείτε κάποιες αντιστοιχίες και να σας εξηγήσω το πως λειτουργούν τα όργανα και οι ιστοί του σώματος, σε σχέση με το συλλογικό σχέδιο ενσάρκωσης μιας ψυχής. Και μέχρι τώρα γίνεται φαντάζομαι αντιληπτό, ότι αυτή η νοητική ακολουθία που εκδηλώνεται μέσα από το ζυγωτό και διακλαδίζεται σε εκατομμύρια διακλαδώσεις, μικρές / μεγάλες, καταλήγοντας τελικά στη δημιουργία συγκεκριμένων οργάνων και οικοδομεί το σώμα, είναι αυτή που επίσης επηρεάζει τη δημιουργία των σωμάτων, των υπόλοιπων σωμάτων της αύρας. Δηλαδή όχι μόνο του φυσικού σώματος, αλλά και του αιθερικού, του συναισθηματικού, του νοητικού και ούτω καθεξής. Και έτσι συνδέεται το ένα με το άλλο.

 

Το φυσικό σώμα δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Καθώς κινείται η ενέργεια δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτό όμως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που προβάλλεται ως αύρα και προβάλλει ταυτόχρονα μέσα στην αύρα πολλές πληροφορίες, δημιουργείται από τη σκέψη, από τον ειρμό που έχει καταλήξει στη δημιουργία αυτού του σώματος. Έτσι διαβάζοντας την αύρα παίρνετε πληροφορίες όχι απλά για την κατάσταση του φυσικού σώματος αλλά και για το Σχέδιο της ψυχής, γιατί αυτό αποτυπώνεται. Είναι ο ειρμός που διακλαδίζεται όπως είπαμε και τελικά αποτυπώνεται όχι μόνο στο φυσικό σώμα αλλά και σε όλη την αύρα, σε όλα τα επίπεδα της αύρας.

Την επόμενη φορά θα επεκταθούμε περισσότερο στη δήλωση ότι κάθε όργανο είναι μια σχισμή στο συνεχές του χωροχρόνου και θα αρχίσουμε να μπαίνουμε περισσότερο στην ουσία της δημιουργίας αυτού του κύκλου.

 

Έχετε πολλά να δείτε και δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας τα δείξω όλα αυτά, αλλά είμαι εδώ για να βάλω τις βάσεις ώστε στη συνέχεια να έλθουν άλλοι μετά από εμένα και να προσθέσουν και να εξειδικεύσουν. Αλλά ως Δάσκαλος της Μαγνητικής Υπηρεσίας, ως ο Άρχων της Μαγνητικής Υπηρεσίας, είμαι εδώ για να κάνω το ξεκίνημα και να βάλω το πρώτο λιθαράκι αυτής της νέας γραμμής σκέψης.

 

Γεννιέται κάτι καινούργιο σήμερα, που θα το δείτε να παίρνει μορφή μετά από δυο - τρία χρόνια. Αλλά για την ώρα ας μείνουμε στα λίγα που ειπώθηκαν σήμερα και... Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.

 

[Συζήτηση]

 

Ερώτηση 1: Σε σχέση με κάποιο πόνο/ενόχληση σε ώρα διαλογισμού.

 

Απάντηση: Θα έλθει ώρα να μιλήσουμε για αυτό. Δεν σου εξηγώ τώρα γιατί θα πρέπει να ασχοληθείς η ίδια λίγο περισσότερο για την απάντηση. Θα έλθει αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι όταν ξεκινάτε να βρείτε τη λύση ενός προβλήματος, ακόμα και αν δεν καταφέρετε να βρείτε τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, βρίσκετε δέκα άλλες λύσεις για άλλα προβλήματα. Κάνετε ειρμούς και καταλήγετε σε διαπιστώσεις τόσο πολύτιμες για την εξέλιξή σας που θα ήταν κρίμα να σας στερήσει κανείς αυτή τη δυνατότητα.

Εσείς, όταν πρόκειται για παράδειγμα για ένα σοβαρό πρόβλημα, ένα φυσικό ή άλλου τύπου σοβαρό πρόβλημα, θέλετε να τελειώνετε. Δείτε όμως πόσο γόνιμη είναι αυτή η διαδικασία για εσάς. Και επειδή δεν είναι κάτι σημαντικό Σ., θα το αφήσουμε για να πάρεις χρόνο να γεννήσεις περισσότερες ιδέες.

 

Ερώτηση 2: Το ωάριο και σπερματοζωάριο που δημιουργούν το ζυγωτό δεν έχουν ψυχική ενέργεια ατομική δική τους; Η ψυχική ενέργεια στο ζυγωτό πως δημιουργείται; Από τις δύο ψυχικές ενέργειες;

 

Κρύων: Μπ., τι ξέρεις για το φυσικό σώμα, από που προέρχεται;

Μπ.: Από το ζυγωτό, από την ένωση ωαρίου και σπερματοζωαρίου.

Κρύων: Και τι ξέρεις για τη φύση, από που προέρχεται;

Μπ.: Από τη γη.

Κρύων: Μόνο;

Μπ.: Και από τον ουρανό.

Κρύων: Από την Ύλη και το Πνεύμα. Θα σου πρότεινα να δεις αυτή την αναλογία στη σχέση του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου που δημιουργούν το ζυγωτό. Τη σχέση ουρανού - γης, πνεύματος – ύλης. Γενικά, κάθε κύτταρο διαθέτει ένα ποσοστό ψυχικής ενέργειας. Ειδικά οι γαμέτες, αν και είναι διαχωρισμένοι, φέρουν τα μισά στοιχεία, είναι ενεργοποιημένοι έτσι ώστε να επιτύχουν την ένωση με το αντίθετό τους. Το αντίθετο της Ύλης είναι το Πνεύμα, το αντίθετο του ουρανού είναι η γη. Υπάρχει ψυχική ενέργεια διαιρεμένη, ατελής, που αναζητά το συμπλήρωμά της.

“Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις”, λέει η Μπέλα.

Καταλαβαίνεις όμως. Το ωάριο και το σπερματοζωάριο προέρχονται από δυο διαφορετικούς κόσμους. Είναι δύο σπερματικές σκέψεις, οι οποίες με τη λειτουργία της διαλεκτικής, δημιουργούν μια τρίτη νοητική πραγματικότητα.

Συν-χωνεύονται και δημιουργούν μια τρίτη πραγματικότητα. Και αυτή η πραγματικότητα είναι κατ` αρχήν μια πραγματικότητα στο νοητικό πεδίο.

Εσύ ψάχνεις να βρεις, σε ποιο σημείο μπαίνει η ψυχή τώρα; Δηλαδή όσο είναι ωάριο και σπερματοζωάριο είναι υλικό των γονέων και όταν ενώνονται ξαφνικά μπαίνει εκεί η ψυχή;

Εδώ υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. Όπως εξήγησα, δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα και στην έκφρασή της, βάσει του νόμου των πιθανοτήτων - που είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό-, των φυσικών νόμων και της συγχρονικότητας, γίνεται η σύνδεση με ένα δυναμικό που αντιστοιχεί σε αυτό το συγκεκριμένο υλικό.

 

Άννα: Πρέπει να πάω πιο βαθιά για αυτό, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να πιάσω από όσα λέει.

[Σύντομη παύση]

Κρύων:

Για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η σύνδεση με τη ψυχή, τη νεοεισερχόμενη ψυχή, θα πρέπει, όπως έκαναν παλιά οι άνθρωποι στη γη, να κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργία της γενεαλογικής γραμμής σας και της προγονικής ενέργειας. Εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο μυστικό.

 

Το αίμα ρέει δια μέσου της γενεαλογίας και μεταφέρει πληροφορίες και υπάρχει μια πολύ βαθιά σύνδεση, ανάμεσα στις ψυχές που ενσαρκώνονται σε μια οικογένεια και τους προγόνους.

 

Υπάρχει μια σύνδεση που είναι κάτι περισσότερο από τη φυσική γενεαλογική γραμμή όπως περιγράφεται στα μητρώα και στα δημοτολόγιά σας, και δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε αυτό το πολύ βαθύ πεδίο.

 

Να ξέρεις πάντως και να ξέρετε, ότι η ψυχή που εισέρχεται και αρχίζει να δημιουργεί αυτό το σύμπτωμα, συνδέεται τόσο με τη πατρογονική γραμμή, όσο και με τη μητρική, με την ενέργεια, τη γραμμή της μητέρας και εκφράζει, και μέσα από αυτή τη γραμμή, αυτές τις γραμμές που συνδέονται. Ενεργοποιούνται πολύ συγκεκριμένοι ειρμοί που τελικά γειώνουν αυτή τη ψυχή.

 

Μέχρι εδώ είναι ήδη αρκετά. Για να πάμε πιο βαθιά , θα πρέπει να προχωρήσετε στη κατανόηση των προπατόρων και για να προχωρήσετε σε αυτή τη κατανόηση, δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε σαμάνους, αλλά να μια ωραία άσκηση που θα μπορούσατε να κάνετε για να αναπτύξετε την ικανότητα να συνδέεστε με τους προγόνους σας.

Θα μπορούσατε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στα μάτια στο καθρέπτη και να λέτε “Εγώ είμαι ο πατέρας μου και ο πατέρας του πατέρα μου και η μητέρα του πατέρα μου” ή, αντίστοιχα, “της μητέρας μου” και καθώς το λέτε, να εστιάζεστε όλο και περισσότερο στη γενεαλογική γραμμή στην οποία θέλετε να εισχωρήσετε. Θέλει θάρρος και σεβασμό.

 

Το γεγονός ότι δεν τρέφετε αρκετό σεβασμό στους γονείς σας, είναι μεγάλο εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία. Δεν τρέφετε αρκετό σεβασμό γιατί φοβάστε, γιατί είναι πολύ αυτοί που φοβούνται... Οι περισσότεροι φοβούνται γιατί νιώθουν ότι κινδυνεύουν να παρασυρθούν, να επικριθούν από τους γονείς και υπάρχει, όχι το χάσμα των γενεών όπως το περιγράφετε αλλά μια αντιπαλότητα πολύ συχνά ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς.

Για να τακτοποιηθεί, για να μπορείτε να εμβαθύνετε στις πατρικές και μητρικές ενέργειες, στη γενεαλογία, χρειάζεται να δείξετε σεβασμό και αγάπη. Όσο είσαστε σε σύγκρουση θα συναντάτε προσκόμματα. Όταν λοιπόν ξεπεράσετε τα προσκόμματα...

 

Χμ....ναι, εδώ θα πρέπει να το τονίσω αυτό... Θα ήταν πάρα πολύ καλό αν, όπως γινότανε παλιότερα σε κάποιες περιοχές της γης και κάποιους πολιτισμούς, ορίζατε μια μέρα το χρόνο για να τιμάτε τους προπάτορές σας, να τιμάτε τους γονείς, τους παππούδες και ούτω καθεξής.

 

Είναι κάποιες περιοχές στη γη που υπάρχει μια τέτοια γιορτή και εκείνη τη μέρα τα παιδιά πλένουν τα πόδια των γονιών. Καταλαβαίνω πολύ καλά, ότι αντί αυτού κάποιοι θα προτιμούσατε να τους περιλούσετε με το νερό της λεκάνης, παρά να τους πλύνετε τα πόδια. Δεν εννοούμε αυτό όταν λέμε λουτρό αγάπης. [Γέλια]

 

Δουλέψετε με αυτό, δουλέψτε με τους τρόπους που διαθέτετε, για να φέρετε στην επιφάνεια όλη τη βαθιά αγάπη που υπάρχει, -γιατί υπάρχει- γιατί εσείς τους επιλέξατε και αυτοί επέλεξαν εσάς. Έγινε όλο αυτό με πολύ αγάπη. Κάντε το λοιπόν, δουλέψτε με αυτό, τιμήστε τους γονείς και όλη τη γενεαλογική γραμμή. Μπορεί να ήταν εγκληματίες, δεν έχει καμία σημασία. Είναι η δική σας γενεαλογική γραμμή, είναι η ρίζα σας στη γη. Θα κατηγορούσατε ποτέ τη ρίζα σας επειδή πάει βαθιά στο χώμα και όχι στον ουρανό; Η δουλειά της είναι να πάει στο χώμα. Η δουλειά της είναι αυτή, να βρίσκεται βαθιά για να στηρίζει το κορμό που ανεβαίνει ψηλά και είναι αναμενόμενο, το βλαστάρι να ξεκινάει από κάτω, από τη γενεαλογική του γραμμή που είναι “χαμηλότερα εξελικτικά” σε εισαγωγικά, για να ανέβει προς τον ουρανό. Έτσι πρέπει, έτσι γίνεται.

 

Όταν λοιπόν ξεπεράσετε τους φόβους σας -γιατί ο φόβος είναι η αιτία- και κάνετε ειρήνη με τους γονείς και τους προπάτορές σας, τότε θα καταφέρετε να δείτε πολύ καθαρότερα τη ψυχή σας να έλκει από αυτές τις γραμμές και θα τη δείτε. Θα δείτε τις ίνες. Κάποιες, όχι όλες αλλά κάποιες από τις ίνες της ψυχής, αυτές τις ίνες που δημιουργούν την ενεργειακή δέσμη της ψυχής, θα τις δείτε να πλέκονται στη γενεαλογική γραμμή, λίγο περισσότερο από εδώ, λίγο λιγότερο από κει, δημιουργώντας στη πορεία, τη βάση στην οποία θα προστεθούν οι υπόλοιπες ενεργειακές ίνες για να δημιουργηθεί τελικά το πακέτο, η δεσμίδα των ενεργειών της ψυχής.

 

Υπάρχουν λοιπόν ήδη κάποιες ενεργειακές ίνες, στις οποίες στη συνέχεια προστίθενται ίνες που προέρχονται από άλλα πεδία για να δημιουργήσουν αυτή τη μοναδική έκφραση. Και με αυτό το τρόπο κατάφερες Μπ. να εκμαιεύσεις τελικά την απάντηση.

 

[Συζήτηση]

 

Ερώτηση 2: Αναφορικά με το θέμα της έλξης των εξωτερικών παραγόντων έχω σημείο αναφοράς το εξής παράδειγμα: Στις χώρες της Δυτικής Αφρικής υπάρχει επιδημία του ιού έμπολα η οποία ήτανε ανεξέλεγκτη και εξαιρετικά θανατηφόρος. Εδώ και ένα μήνα ανακαλύφθηκε εμβόλιο το οποίο παρασκευάζεται σε σημαντικές ποσότητες, το οποίο θα εφαρμοστεί και θα αλλάξει τελείως αυτή την εικόνα. Εδώ είναι μόνο σενάρια της ψυχής και σχέδιο της ψυχής στα πλαίσια της συλλογικότητας του τόπου εκεί; Είναι τυχαίο; Ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιδρούν;

Μέχρι πριν από ένα μήνα που δεν υπήρχε το εμβόλιο προς χρήση, οι άνθρωποι εκεί ήταν καταδικασμένοι. Από δω και πέρα αλλάζει τελείως το σκηνικό και έχουν ελπίδα βάσιμη ότι θα κάνουν εμβόλιο και θα φυλαχτούν από τη συμφορά. Αυτό το οποίο αλλάζει τη κατάσταση ήταν μέσα στα πλαίσια του σχεδίου της ψυχής και των εναλλακτικών σεναρίων που είχε σχεδιάσει; Ήταν ένα τυχαίο συμβάν διότι το εμβόλιο έρχεται απ' έξω και δεν το ανακάλυψαν εκείνοι; Ή υπάρχει και άλλος παράγων που λειτουργεί σε αυτή τη κατάσταση;

[Συζήτηση]

 

Απάντηση: Είναι θέμα σεναρίου της ψυχής. Το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν ανακάλυψαν την εξωτερική λύση, δεν σημαίνει κάτι. Δεν σημαίνει κάτι, από τη στιγμή που θα μπορούν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν, να αξιοποιήσουν τη λύση που υπάρχει. Όσοι έχουν επιλέξει εσωτερικά αυτό το δρόμο θα τη χρησιμοποιήσουν, άλλοι όχι. Θα εξακολουθήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν θα φτάσει σε όλους ή όχι αρκετά έγκαιρα.

 

Κάθε ιός που εισέρχεται στο σώμα, φέρει ένα συγκεκριμένο δυναμικό. Κάποια οργανίδια των κυττάρων σας, δημιουργήθηκαν λόγω της εισβολής ενός ιού σε πολύ πολύ παλιές εποχές. Αυτό είναι κάτι που η επιστήμη σας γνωρίζει. Είσαστε αποτέλεσμα μιας πολύ μακράς εξελικτικής διαδικασίας στην οποία έχουν συμβάλει πολλοί παράγοντες και κανένας από αυτούς δεν ήταν τυχαίος αλλά ερχόταν να συμπληρώσει το παζλ.

 

Ακόμα και στις περιπτώσεις που ένας ιός ερχόταν για να φέρει θάνατο - οδηγούσε δηλαδή το σώμα σε κατάρρευση- μακροπρόθεσμα ο οργανισμός ανέπτυσσε άμυνες. Μακροπρόθεσμα κατά την εξέλιξη των πραγμάτων, ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργούσε άμυνες. Άλλες φορές ενσωμάτωνε την πληροφορία και την αξιοποιούσε. Το γεγονός ότι είστε αυτοί που είστε - και είπαμε ότι είναι κάτι αναγνωρισμένο από την επιστήμη σας- οφείλεται στην “εισβολή”, σε εισαγωγικά, τέτοιων παραγόντων. Παραγόντων που τροποποίησαν τα γονίδιά σας και κατέληξαν όπως σας είπα, στην δημιουργία ακόμα και οργανιδίων μέσα στα κύτταρα. Και, θα το προσθέσω... και οργάνων στο φυσικό σας σώμα.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να είναι αυτό. Είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της εξελικτικής διαδικασίας... δεν μιλάμε για τη θεωρία του Δαρβίνου, μιλάμε για τη νοητική ωρίμανση και εξέλιξη.

 

Όταν μια νοητική ακολουθία διεκπεραιωθεί και φτάσει στη πληρότητά της, δεν παύει η εξέλιξη. Είπαμε ότι όταν ολοκληρωθεί μια σκέψη, ένας ειρμός και σε αναλογία ο ειρμός που αναπτύσσει μια γραμμή κυττάρων, ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός οργάνου. Συνεχίζει η φυσιολογία να προχωρά να δημιουργεί ειρμούς και κάποια στιγμή φτάνει σε ένα αδιέξοδο. Φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και να μην έχει επιπλέον δυναμικό. Έχει γίνει αυτό που ήταν, έχει εκφραστεί η νοημοσύνη που μπορούσε να εκφραστεί και τώρα πια για να σταθεί δυνατό να κατέβει περισσότερη ψυχική ενέργεια, θα πρέπει να δημιουργηθεί επίσης ένας άλλος ειρμός που να πάει την εξέλιξη πιο πέρα. Για να γίνει αυτό, το φυσικό πεδίο θα πρέπει να ανταποκριθεί με κάποιο τρόπο στο αίτημα της ψυχής και ο τρόπος αυτός είναι να επιφέρει μέσω του περιβάλλοντος ανάλογες μεταβολές στο φυσικό σώμα.

 

Δηλαδή, θα μπορούσατε να πείτε ότι μια ίωση είναι επίσης ένδειξη του αιτήματος της ψυχής για διαφοροποίηση της ενέργειας. Δεν είναι πάντα αποτέλεσμα μια κακής σκέψης, μιας λανθασμένης σκέψης, αλλά υπάρχει ένα αίτημα, χρειάζεται μια τροποποίηση και το φυσικό πεδίο φέρνει το μέσον. Αυτό συμβαίνει όμως, στο βαθμό που αυτό το αίτημα δεν συνειδητοποιείται αρκετά από την οντότητα, από την ενσαρκωμένη οντότητα, από το γήινο νου.

Όταν δεν συνειδητοποιείται αυτό το αίτημα τότε το φυσικό πεδίο ανταποκρίνεται και η αλλαγή γίνεται ασυνείδητα. Βιώνετε τα συμπτώματα της ασθένειας, της ίωσης αλλά δεν καταλαβαίνετε την αλλαγή που προκαλεί. Ενοχλήστε βαθύτατα, εκνευρίζεστε αλλά δεν καταλαβαίνετε την εσωτερική αλλαγή.

 

Αν αντιληφθείτε ότι υπάρχει ένα αίτημα και αυτό που συμβαίνει είναι απάντηση σε αυτό το αίτημα και δεν είναι τιμωρία αλλά έρχεται για να επιφέρει την αιτούμενη αλλαγή, τότε την επόμενη φορά όντας περισσότερο υποψιασμένοι, θα μπορούσατε να επιφέρετε την αλλαγή αλλάζοντας τη δική σας νοητική στάση σε βαθμό τέτοιο, ώστε να επιφέρετε επίσης... να έχετε το αποτέλεσμα της τροποποίησης του DNA ή όποιας τροποποίησης προκαλεί ένας ιός που φαίνεται να εισέρχεται τυχαία στο σώμα.

 

Δηλαδή όσο πιο συνειδητοί γίνεστε, μπορείτε εσείς με τη δύναμη της σκέψης και τη ψυχική ενέργεια, να επιφέρετε μόνοι σας τις μεταβολές που χρειάζονται, χωρίς να απαιτηθεί για αυτό η συνέργεια του υπόλοιπου φυσικού μηχανισμού, του πλαισίου, του γήινου περιβάλλοντος.

Κατανοητό;

 

[συζήτηση]

 

Ερώτηση 4: Η προσέγγιση που κάναμε αναφορικά με τα μωράκια τα οποία νικήσανε το AIDS, ισχύει όπως τη συλλάβαμε και τη ταιριάζουμε με όσα μας είπε απόψε; Ή υπάρχει κάτι άλλο;

Ότι δηλαδή, η ψυχή τους νίκησε το AIDS ή προσαρμόστηκε;

 

Απάντηση: Επίτευξη ισορροπίας, είναι η απάντηση στη προκειμένη περίπτωση. Γιατί η ψυχή κατέβηκε για να επιλύσει ένα θέμα και να συμμετάσχει στην επίλυση μαζί με πολλές άλλες ψυχές. Είναι δηλαδή μέρος του σεναρίου το να επιλυθεί αυτό το θέμα. Μπορείτε να τα βλέπετε και πρέπει να τα βλέπετε σε πολλά επίπεδα. Το ένα επίπεδο είναι να σκεφτείτε ότι η ψυχή δεν είχε λόγο να συνεχίσει αυτό τον ειρμό σκέψης, 'άλλαξε τροπάριο' όπως θα λέγατε και κατευθύνθηκε αλλού. Γιατί το έκανε όμως; Το έκανε, γιατί μέρος του σεναρίου της ήτανε και αυτό: ερχόμενη στη γη να δείξει το δρόμο. Αυτό είναι που συνέβη στη προκειμένη περίπτωση.

 

Η προσαρμογή όπως λέτε δεν είναι ακριβώς προσαρμογή, δεν είναι η ψυχή που προσαρμόζεται αλλά είναι το σώμα που προσαρμόζεται στα αιτήματα της ψυχής τα οποία ποτέ δεν είναι άδικα. Δεν έχει άδικα αιτήματα η ψυχή. Άλλο αν τα εκλαμβάνετε εσείς ως άδικα.

 

Η ψυχή γνωρίζει τι χρειάζεται να βιώσει για τον εαυτό της. Άλλο αν ο γήινος νους δεν κατανοεί την αναγκαιότητα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και αντικείμενο άλλου μαθήματος.

 

Θα σας ευχαριστήσω που ήσασταν εδώ σε αυτή τη πρώτη συνάντηση του κύκλου “Πνευματική Ανατομική” και σας υπόσχομαι ότι από την άλλη φορά το αντικείμενο θα είναι ακόμα πιο ευρύ και θα μιλάμε πάντα με παραδείγματα και θα έρχεστε και θα φεύγετε πιο χαρούμενοι.

 

Καλό σας βράδυ.

Και έτσι είναι.

 

 

Ανώτερη επικοινωνία μέσω της Άννας Αποστολίδου

 

[Απομαγνητοφώνηση: Ρέα Κουφάκη]