gallery/circle7 layer30
gallery/circle1 layer30
gallery/round key

Πνευματική Ανατομική

gallery/circle6 layer30

Πνευματική Ανατομική - Μάθημα 3ο

16.12.2015

Επιστροφή στη σελίδα "Κρύων: Πνευματική Ανατομική"

Άννα:

Κάνουμε δήλωση πρόθεσης για το σώμα μας. Ας φέρουμε τα χέρια στην καρδιά ακουμπώντας στην καρδιά.

 

“Τιμώ το σώμα μου και το αγαπώ [Σημ. το λέμε εσωτερικά]. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα είμαι, ως Πνεύμα και ως Ύλη. Αγαπώ και τιμώ αυτό το σώμα, το φροντίζω και θα το φροντίζω πάντα, γιατί αυτό είναι που μου δίνει την ευκαιρία να κάνω πράξη το ιερό δυναμικό μου στην γη, όποια μορφή και αν έχει, όπως και αν είναι, είτε μου φαίνεται όμορφο είτε άσχημο, συμμετρικό ή ασύμμετρο, είναι ωραίο, είναι το πιο κατάλληλο για το Θείο μου σχέδιο και το τιμώ.”

 

Ας απευθυνθούμε στο σώμα μας και ας πούμε:

“Σε ευχαριστώ για ότι είσαι και για την υπηρεσία που προσφέρεις. Πιστεύω βαθιά στην ικανότητα σου για αυτοθεραπεία και περιμένω να την εκδηλώνεις κάθε στιγμή. Αμήν.”

 

Επικαλούμαι τον Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας, την συνοδεία του και όλους τους Δασκάλους τα Πνεύματα του Φωτούς που είναι κατάλληλα να μας συνοδεύσουν απόψε, τους καλώ με εμπιστοσύνη και πλήρη πίστη με αγάπη.

 

 

Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας:

 

Έρχομαι να αποκαταστήσω την ισορροπία αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, να αποκαταστήσω μία ισορροπία που χάθηκε χιλιάδες χρόνια πριν, για να βρεθεί και πάλι τώρα αυτές τις μέρες, στα γυρίσματα των καιρών, στους κύκλους του χρόνου. Εισάγεστε σε μία περίοδο αποκατάστασης της ισορροπίας. Αυτά τα λόγια ηχούν σαν χαρμόσυνες καμπάνες στα αυτιά σας το ξέρω!

 

Αποκατάσταση. Αποκαθίστανται το Θείο Κάλλος, αποκαθίσταται η ισορροπία, αποδίδεται δικαιοσύνη και όλα αυτά στην γη! Ποιος θα το πίστευε ποτέ! Δεν θέλω να σας πω ότι είμαι εδώ για να κάνω τον κόσμο να υποφέρει, για να πληρώσει τα λάθη του αλλά οι ενέργειες, η ροή των ενεργειών, είναι που φέρνουν για άλλη μία φορά το θέμα αυτής της ισορροπίας. Μία λεπτή ισορροπία, σαν τσιγαρόχαρτο λεπτή, λεπτή όσο η ίνα του ιστού μίας αράχνης και παρ' όλα αυτά ανθεκτική.

 

Αυτήν την ισορροπία χάσατε χιλιάδες χρόνια πριν μέσα σε όλη την καταλληλότητα του γήινου σχεδίου σας και τώρα πια μπαίνετε στην εποχή που την αποκαθιστάτε. Ενδιάμεσα υπήρξαν όχι μία αλλά πολλές περίοδοι χρυσές, περίοδοι στις οποίες οι άνθρωποι κατάφεραν να αγγίξουν πολύ υψηλές έννοιες, να αγγίξουν πολύ υψηλές δονήσεις, να λειτουργήσουν σε ανώτερα επίπεδα αλλά καμία εποχή δεν ήταν σαν αυτή.

 

Καμία εποχή δεν πήγε τόσο βαθιά όσο αυτή, γιατί μπορεί να λέτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνετε και έτσι είναι επαναλαμβάνετε παρ' όλα αυτά είναι πρώτη φορά που πηγαίνει σε τόσο βάθος, που η ενέργεια σκάβει βαθιά και αναδεύει την ιλύ για να καταλήξει σε μία νέα ισορροπία.

 

Βλέπετε πολλά να γίνονται και θα δείτε πολλά ακόμα. Δεν τελειώνει εδώ αλλά η αποκατάσταση της ισορροπίας άρχισε και θα ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα... δεν σας βάζω τον επόμενο αιώνα ούτε καν πενήντα χρόνια αργότερα, το βήμα είναι ταχύ.

 

Σας μιλά ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας αδελφοί μου και αδελφές μου. Ξεκινήσαμε αυτόν τον κύκλο, λέγοντας σας ότι το σώμα σας, σας δίνει την δυνατότητα να φθάσετε σ' ένα άλλο σύμπαν - όχι ακριβώς με αυτά τα λόγια αλλά αυτή είναι μία περίληψη των όσων ειπώθηκαν, είναι ακόμα μία περίληψη της εργασίας που έγινε ήδη στις δύο προηγούμενες φορές. Το ίδιο το σώμα σας, το φυσικό σας σώμα, είναι διατεθειμένο να πάει μακριά.

 

Όσο εσείς ταλανίζεστε από τα γήινα προβλήματά σας, το σώμα σας έχει τα δικά του σχέδια, κάνει τους δικούς του συνειρμούς και αναπτύσσει ένα ξεχωριστό πλαίσιο για να βιώσει την πραγματικότητα του. Η νοημοσύνη του σώματος σας βιώνει μία διακριτή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που διακρίνεται, ξεχωρίζει από αυτήν που βιώνετε εσείς.

 

Τι συμβαίνει εδώ; Πριν αναπτυχθεί το νοητικό πεδίο, ο άνθρωπος ήταν εστιασμένος πάρα πολύ στο φυσικό του σώμα και στην φύση γύρω του. Δεν αναγνώριζε εξαρχής τους συμβολισμούς, έβλεπε τα πάντα κυριολεκτικά και καταλαβαίνετε, ότι σ' εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε νοητική ανάπτυξη, δεν υπήρχε πολιτισμός, ήταν μία κατάσταση αρχέγονη, τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτό που υπάρχει τώρα.

 

Καθώς άνοιξαν οι πύλες τις συνείδησης και άρχισε να εισρέει ενέργεια και αυτή η ενέργεια της ύλης του φυσικού πεδίου να μετουσιώνεται σε νοητική ουσία, το κέντρο βάρους της συνείδησης σας μετατοπίσθηκε. Αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έπαψαν να είναι σε στενή επαφή με το σώμα τους, έπαψαν να νιώθουν το ίδιο το σώμα τους, ακόμα και να το εμπιστεύονται.

 

Καθώς αναπτύχθηκε το συναισθηματικό/το θυμικό πεδίο και κατόπιν το νοητικό, άρχισε να μετατοπίζεται το κέντρο βάρους της εστίασης και έτσι η νοημοσύνη του σώματος έμεινε πίσω, έμεινε στα μετόπισθεν να εργάζεται -και να εργάζεται σκληρά-, για να συντηρεί τον μηχανισμό, που με την σειρά του θα υποστήριζε την συνείδηση σας, καθώς έκανε βήματα σε άλλα πεδία.

 

Υπάρχει λοιπόν μία αρκετά περίπλοκη διεργασία και δομή της νοημοσύνης σας. Πολλές φορές δεν σας είναι ξεκάθαρο αν είστε το σώμα σας ή δεν είστε. Είστε εσείς το σώμα σας; Είναι ένας φορέας; Το σώμα σας, είστε εσείς -αλλά όχι μόνο. Είναι η φυσική σας εκδήλωση, είναι μέρος του εαυτού σας αλλά είναι πλέον ένας βασικός υποστηρικτικός μηχανισμός και οι νοημοσύνες, οι απειροελάχιστες, αναρίθμητες νοημοσύνες που λειτουργούν σε αυτό, εργάζονται σκληρά, για να συντηρήσουν το μηχανισμό που θα σας βοηθήσει να πετάξετε ψηλότερα, θα σας βοηθήσει με άλλα λόγια, να φθάσετε στην περιπόθητη Ανάληψη.

 

Αναλήπτεστε. Κάθε είσοδος σας σ' ένα ανώτερο πεδίο ισοδυναμεί με ένα βαθμό Ανάληψης. Αυτή η Ανάληψη όμως δεν προϋποθέτει την καταστροφή του βασικού μηχανισμού αλλά την βελτιστοποιήση του. Εκσυγχρονίζεται, εξοπλίζεται καλύτερα, για να σας βοηθήσει να πηγαίνετε όλο και ψηλότερα ή όλο και βαθύτερα. Αυτός ο μηχανισμός είναι ιερός. Δεν αντιτίθεται σε καμία περίπτωση στο πνευματικό σας σχέδιο.

 

Στα σημερινά λεγόμενα θα βρείτε ήδη κάποιες απαντήσεις, κάποιες αναφορές, σχετικά με την συζήτηση που έγινε νωρίτερα από την Άννα. Ήταν καλό ότι ξεκίνησε έτσι η σημερινή συνάντηση, ώστε να μπορείτε να βρείτε μερικά σημεία αναφοράς στην πραγματικότητα σας, στην γήινη πραγματικότητα σας, σε σχέση με όλα αυτά που σας λέω σήμερα.

 

Ο φυσικός μηχανισμός είναι προορισμένος για εξαιρετικά υψηλές δονήσεις. Είναι γεγονός ότι χρειάζεται χρόνο το φυσικό σας σώμα, χρειάζεται χρόνο για να συντονιστεί με αυτές τις υψηλότερες δονήσεις και ο συντονισμός του υποβοηθάται πάρα πολύ από την κατάλληλη φροντίδα του, από την διατροφή την φροντίδα της υγείας του, την ξεκούραση του και όλα αυτά που κάνετε για να διατηρείτε το σώμα σας σε καλή κατάσταση.

 

Χρειάζεται περισσότερη πίστη το σώμα σας από μέρους σας, χρειάζεται περισσότερη αγάπη και εμπιστοσύνη. Τι θα λέγατε αν βλέπατε σ' ένα κράτος, σε μία χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο... αν βλέπατε το στρατό που προχωρά στις τάξεις του εχθρού, να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα που τον στηρίζει πίσω στην πατρίδα; Αν δεν μπορούσε να νιώσει εμπιστοσύνη, δεν θα ξεκινούσε ποτέ την εκστρατεία του. Θα έμενε πίσω. Θα έλεγε: “Εγώ δεν ξεκινώ, δεν πάω πουθενά. Δεν θα με στηρίξουν αρκετά, αν θα αποκοπώ. Δεν θα μπορώ ούτε καν να επιστρέψω. Θα χαθώ στη μάχη, θα εξοντωθώ”. Αλλά αν η ανθρώπινη κοινωνία, αν ένα ανθρώπινο κράτος είναι ευνομούμενο, πόσο μάλλον ευνομούμενο είναι το φυσικό σας σώμα! Πόσο μάλλον οργανωμένο είναι αυτό!

 

Πιστέψτε με, ότι είσαστε απολύτως ασφαλείς, όταν επιχειρείτε να προωθηθείτε σε νέα πεδία. Τα κωλύματα, τα εμπόδια, βρίσκονται στο νου σας όχι στο σώμα σας. Είναι πολλές φορές όμως που νιώθετε δέος όταν αντιμετωπίζετε τη δύναμή σας. Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το θυμίζουμε: νιώθετε δέος απέναντι στην πραγματική σας δύναμη και λέτε: “Δεν μπορεί, δεν μπορεί να είναι δυνατόν αυτό, δεν μπορεί να το κάνω αυτό εγώ!”.

 

Τρομάζετε, όπως θα τρομάζατε αν βρίσκατε τον εαυτό σας ξαφνικά σ' ένα ψηλό βουνό πάνω από ένα γκρεμό. Ο δρόμος σας οδήγησε μέχρι εκεί και ο ίδιος δρόμος θα σας οδηγήσει παραπέρα και από τον ίδιο δρόμο μπορείτε να επιστρέψετε πίσω. Το ότι υπάρχει ένας γκρεμός, δεν σημαίνει ότι σας περιμένει να πέσετε από εκεί. Σημαίνει ότι υπάρχει ένα χάσμα κατανόησης που πρέπει να καλυφθεί. Το φυσικό σας σώμα είναι απαραίτητα προσαρμοσμένο στο σχέδιο σας και αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ!

 

Αυτήν τη δουλειά ήρθαμε να κάνουμε εδώ εγώ, εσείς, η συνοδεία μου, η δική σας συνοδεία πνευματικών οδηγών, όλοι εμείς και όλοι εσείς και μέσα από την Πύλη της Μαγνητικής Υπηρεσίας ήρθαμε να δώσουμε και να πάρουμε, να ανταλλάξουμε ενεργειακό δυναμικό και να σας οδηγήσουμε στα βαθύτερα πεδία.

 

Στην προηγούμενη συνάντηση εργαστήκατε με τον ιστό του αίματος και τότε σας έγινε εμφανές και το νιώσατε, το νιώσατε βαθιά, ότι πραγματικά ένα όργανο είναι πύλη. Περάσατε μέσα από την σχισμή της συνείδησης, από την σχισμή ανάμεσα σε δύο ειρμούς και συνδεθήκατε μαζί μου στο πεδίο Κρύων 2. Σας ζήτησα -και το θυμίζω- να ονομάσετε έτσι αυτό το νέο πεδίο, γιατί επρόκειτο άλλωστε για την δική μου ενέργεια, την δική μου ενέργεια στην δική μου πλευρά του πέπλου.

 

Θα συνεχίσουμε σήμερα αλλά και τις υπόλοιπες συναντήσεις να περνάμε μέσα από πύλες οργάνων μέχρι να αποκτήσετε την απαραίτητη εξοικείωση, για να κάνετε και μόνοι σας περάσματα μέσω άλλων οργάνων. Δεν θα περάσουμε μέσα από όλα τα όργανα του σώματος -είναι τόσα πολλά άλλωστε- αλλά θα περάσουμε μέσα από κάποια βασικά.

 

Το χωροχρονικό συνεχές ως πλέγμα φέρει σχισμές και από αυτές τις σχισμές περνάτε σ' ένα άλλο σύμπαν. Μην ανησυχείτε, είσαστε απόλυτα ασφαλείς σε αυτήν την εργασία, θα ήθελα όμως να επιστήσω την προσοχή σας για άλλη μία φορά, στο ότι δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε να δώσετε ενέργεια, να διοχετεύσετε ενέργεια από την δική σας πλευρά στην δική μου.

 

Έρχεστε ως επισκέπτες -και έρχεστε για να λάβετε, είναι βασικό. Έτσι, σήμερα για άλλη μία φορά θα σας ζητήσω να αφήσετε τα χέρια χαλαρά, με την πρόθεση να πέσουν όλα όσα κρατάτε. Να αφήσετε να φύγουν τα πάντα από πάνω σας. Αφήστε την ενέργεια να ρεύσει μέσα από τα κέντρα των χεριών σας προς το πάτωμα και την γη.

 

Η νοητική σχισμή κάθε οργάνου, γιατί για σχισμή νοητική πρόκειται, για πύλη -συγκεκριμένα είναι η πύλη που δημιουργείται, το πέρασμα που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο ειρμούς σκέψης... Κατά τη λήξη ενός ειρμού, την ολοκλήρωση του, υπάρχει ένα μικρό κενό, απειροελάχιστο, μέχρι την έναρξη του νέου ειρμού. Είναι αυτός ο συνδετικός σύνδεσμος, το 'και'. Θα σας δώσει αυτή η μικρή λεξούλα θα σας δώσει, μία πολύ ακριβή αντιστοιχία αυτού που εννοώ.

 

Λέτε μία πρόταση 'και' προσθέτετε κάτι άλλο. Προσθέτετε κάτι άλλο, που έχει μία διακριτή έννοια και που μπορεί να σταθεί μόνο του. Εκεί που βρίσκεται το 'και' υπάρχει η σχισμή. Η αλήθεια είναι ότι, αν μπορούσατε να παρακολουθήσετε όχι τις σκέψεις σας αλλά έστω και τα λεγόμενα σας και μπορούσατε, καθώς μιλάτε ή διαβάζετε, να σταθείτε σε κάθε 'και' και εκεί να δείτε την ενέργεια που εισρέει, θα μπορούσατε να συνδεθείτε με τη σοφία όλου του κόσμου, θα βιώνατε μία απίστευτη εισροή έμπνευσης, ενέργειας, κατανόησης.

 

Φέρτε τα χέρια στην καρδιά στο στήθος - παλάμες ενωμένες. Η ροές του εξώκοσμου -όταν λέω εξώκοσμο, αναφέρομαι στο άλλο σύμπαν-, που σας περιέγραφα στην προηγούμενη συνάντηση, εισέρχονται στο πεδίο σας μέσω του νου. Γνωρίζετε ήδη την μεγάλη σημασία του νου, των νοητικών πεδίων... Είναι πολλά. Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο. Είναι πολλά.

 

Νωρίτερα σας περιέγραφα την διαδικασία κατά την οποία, όταν εδραιώθηκε το φυσικό σας σώμα και εσείς αρχίσατε να μετατοπίζετε το κέντρο βάρους, το κέντρο της εστίασής σας, στο θυμικό, το νοητικό, κατόπιν το ανώτερο νοητικό, το σώμα είχε μείνει πίσω, στα μετόπισθεν, για να συντηρεί, να υποστηρίζει τις προσπάθειες σας, τον αγώνα προς τα εμπρός.

 

Η αλήθεια είναι, ότι κάθε φορά που εσείς προχωράτε σ' ένα βαθύτερο πεδίο, τα προηγούμενα οργανώνονται, με έναν τρόπο που να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον αγώνα προς τα εμπρός. Εδώ παρατηρούμε μία άλλη σχισμή. Θα δείτε τι εννοώ... Κατά την δική σας πορεία προς τα εμπρός η φυσική νοημοσύνη που μένει πίσω ασκεί το έργο της, εκτελεί τις λειτουργίες που έχει μάθει να εκτελεί και τις εκτελεί με σοφία. Στο επόμενο στάδιο η υπηρεσία δεν αφορά αυτό καθαυτό το φυσικό μηχανισμό, τον υλικό μηχανισμό και τον αιθερικό αλλά προστίθενται το νέο πεδίο που έχετε κατακτήσει, το θυμικό. Τότε αυτό το πεδίο οργανώνεται με τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζει τον αγώνα σας προς τα εμπρός. Ανάλογα οργανώνονται το κατώτερο νοητικό και ούτε κάθε εξής.

 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο φυσικό πεδίο προέρχονται φυσικά από την ασθένεια, όπως εκδηλώνεται μέσα από την δυσλειτουργία του σώματος αλλά και του ψυχικού μηχανισμού που περιλαμβάνει το θυμικό και το νοητικό. Άρα εδώ αντιλαμβάνεστε, ότι ο μηχανισμός που έμεινε πίσω για να υποστηρίζει το έργο σας, φαίνεται να μην έχει οργανωθεί σωστά στην περίπτωση της ασθένειας, φαίνεται να υπολείπεται σε κάτι, να μην έχει κατανοήσει κάτι. Φαίνεται να μην μπορεί να υποστηρίξει τον αγώνα σας προς τα εμπρός.

 

Εδώ θα ήθελα να τραβήξω την προσοχή σας στο εξής: φαίνεται, προσπαθεί να οργανωθεί αυτός ο προηγούμενος μηχανισμός αλλά δυσκολεύεται να το κάνει, γιατί υπάρχουν εισερχόμενες ροές που δεν επιτρέπουν την αποκατάσταση της ισορροπίας και την καλύτερη οργάνωση του. Εδώ πρέπει να σας φέρω ένα παράδειγμα, για να γίνουν τα λόγια πιο κατανοητά.

 

Ο φυσικός σας μηχανισμός οργανώνεται. Παρουσιάζεται ένα θέμα υγείας. Αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι από αυτήν την σχισμή του συγκεκριμένου οργάνου που νοσεί, εισρέει ενέργεια μη διαχειρίσιμη, ενέργεια που δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσο το όργανο όσο και ο μηχανισμός. Αυτό δεν οφείλεται στην ανεπάρκεια του φυσικού σώματος ούτε σε έναν πιθανώς μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας της εισερχόμενης ενέργειας. Οφείλεται στο ότι αφήνετε ανοιχτή μία κερκόπορτα, από την οποία εισρέει η ενέργεια που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Δεν είναι καλή ή κακή η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός δεν είναι καλός ή κακός, είναι ενέργεια που μπορεί να έχει διάφορα αποτελέσματα, ανάλογα με την χρήση που κάνετε.

 

Επιδρώντας στην σχισμή αυτού του οργάνου μπορείτε να δυναμώσετε την ροή, αν χρειάζεται ή να την ελαττώσετε. Μπορείτε δηλαδή να τη διαχειριστείτε την ενέργεια που εισρέει. Αυτά τα λόγια σας θυμίζουν πάρα πολύ το σύστημα των τσάκρα και θα πείτε: “Κρύων, αυτά που μας λες τα ξέρουμε, η ενέργεια που ρέει μέσα από ένα τσάκρα μπορεί να είναι λίγη ή πολλή, να είναι ισορροπημένη, να είναι μπλοκαρισμένη”. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μιλάμε για ενεργειακό δυναμικό.

 

Τα τσάκρα υφίστανται στο αιθερικό πεδίο. Η συζήτηση που κάνουμε, αναφέρεται στο νοητικό πεδίο και αυτή η εργασία αποτελεί την ρίζα, αυτό το πεδίο αποτελεί την βάση, σε μεγάλο βαθμό, αυτού που προσπαθείτε να διαχειριστείτε, κινώντας την ενέργεια των τσάκρα.

 

Στο νοητικό πεδίο λοιπόν τα πράγματα είναι απλά πηγαίνετε στην χωροχρονική σχισμή του οργάνου, την σφραγίζετε, την κλείνετε και εμποδίζετε την την εισροή της ενέργειας ή εντείνετε την ροή και ανάλογα παίρνετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. “Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι”, θα πείτε. Γι' αυτόν το λόγο, για να γίνει πιο κατανοητό, ας έρθουμε σε μία πρακτική άσκηση:

 

Φέρτε τα χέρια στην καρδιά, παλάμες ενωμένες στο στήθος και ζητήστε να περάσετε στην άλλη πλευρά του πέπλου, κοντά σε μένα, μέσα από το φυσικό όργανο που ονομάζεται έντερο... παχύ έντερο. Φέρτε στο νου σας, οραματιστείτε το παχύ έντερο, που σχηματίζει ένα Π στον κοιλιακό χώρο. Μπείτε μέσα σε αυτό.

 

Η πρόθεση είναι να εντοπίσετε την πύλη ανάμεσα σε δύο ειρμούς. Θα σας φανεί σαν ένα παιχνίδι αλλά προσπαθήστε να θυμηθείτε τι δηλώσεις κάνετε σχετικά με το παχύ έντερο σας. Θυμηθείτε την μαγική λέξη, το 'και'.

Τι περιλαμβάνετε σε αυτές τις δηλώσεις που δεν είναι θετικές πάντα; Μπορείτε να εντοπίσετε την σχισμή πίσω από αυτό το 'και' ή μπορείτε απλά να οραματιστείτε ότι μπαίνετε στο παχύ έντερο, να το δείτε σε όλη του διαδρομή και να δηλώσετε την πρόθεση να σταματήσετε στο σημείο που είναι πιο κοντά σε αυτή την σχισμή. Όμως πρόκειται για μία ιδέα.

 

Επιλέξτε μία από τις δηλώσεις που πιθανόν έχετε κάνει στο παρελθόν για το παχύ έντερό σας και σταθείτε σ' εκείνην τη λεξούλα το 'και'. Ποιος είναι ο ειρμός που ξεκινά από εκεί; Ο νέος ειρμός τι αφορά; Αφορά διαμαρτυρία; Παράπονο; Τι αφορά; Αυτός είναι ένας πιο πρακτικός δρόμος. Εντοπίζετε τη σχισμή και επιτρέπετε στον εαυτό σας να περάσει μέσα από αυτήν.

 

Θυμηθείτε, ότι εδώ τα πάντα είναι σύμβολα. Ό,τι βλέπετε είναι συμβολικό, είστε σ' έναν ενεργειακό χώρο άπειρου δυναμικού. Κανένας και τίποτα δεν σας εμποδίζει να ζήσετε αυτό που επιθυμείτε, δεν μπορεί να το κάνει κανείς. Ζητήστε να εφελκύσετε την ενέργεια μου, θυμηθείτε το νήμα για το οποίο είχαμε μιλήσει την προηγούμενη φορά. Η ενέργεια σε αυτήν την πλευρά του πέπλου είναι διάχυτη παντού. Εσείς θα την τραβήξετε έξω από την σχισμή σαν μία κλωστή που περνά μέσα από το μάτι της βελόνας. Περνώντας, δημιουργεί ένα νέο ειρμό. Πάρτε αυτήν την ίνα και πλέξτε την στο όργανο. Καθώς την πλέκετε, διατυπώστε την σε μία νέα σκέψη:

“Το παχύ εντερό μου έχει πρόβλημα και...”

 

Εκεί στο 'και' πιάνετε από την σχισμή τον νέο ειρμό. Αλλάζετε το νόημα. Δεν είναι απλά μία αλλαγή διατύπωσης, δεν είναι μία απλή νοητική άσκηση. Φέρνετε μία άλλη ενέργεια.

 

“...και τώρα που έμαθα να το διαχειρίζομαι καλύτερα, είναι υγιές και διατηρεί όλο τον οργανισμό μου, αποδίδει τα του καίσαρος στον καίσαρα και τα του θεού στον Θεό.”

 

Αφήστε την καινούργια ίνα να πλεχτεί σε όλο το όργανο. Ήδη νιώθετε την ζέστη, ήδη νιώθετε την αλλαγή της ενέργειας. Αυτή η ίνα έχει μοβ αποχρώσεις. Καθαρίζει.

 

Δεν θα ξοδέψουμε τον χρόνο μας όλων των συναντήσεων για να μπαίνετε σε σχισμές του χωροχρόνου. Αυτή είναι μία βασική εργασία που θα σας βοηθήσει στα επόμενα στάδια της Πνευματικής Ανατομικής. Είναι πιο εύκολο να δείτε το παχύ έντερο, το κόλον, σαν πύλη. Ιδιαίτερα, αν θυμηθείτε ότι σχηματίζει το γράμμα Π, σχηματίζει μία πύλη. Είναι πολύ όμορφα τακτοποιημένο στο σώμα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, να θυμόσαστε, τίποτε!

 

Δεν κρύβουμε τίποτα, δεν παίζουμε μαζί σας αλλά εσείς θέλετε να ανακαλύπτετε πράγματα και έτσι πάντα αφήνουμε ένα μέρος της ενέργειας για να το διερευνήσετε εσείς. Θα ήθελα να παραμείνετε στην σχισμή αυτού του οργάνου. Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός ειρμός που περιμένει να αναδυθεί.

 

Οι σκέψεις που πηγάζουν από αυτό το όργανο είναι ουσιαστικές. Αφορούν την ίδια την ζωή. Θα σας εξέπληττε, αν μαθαίνατε τη νοητική λειτουργία αυτού του οργάνου και το πώς συμβάλλει στο να διατηρείτε έναν διαυγή νοητικό μηχανισμό. Αν θυμηθείτε πόσα ειπώθηκαν σε άλλες προηγούμενες συναντήσεις, σχετικά με το γεγονός ότι οι υμένες και οι μεμβράνες συμβολίζουν το νου, μπορείτε οπωσδήποτε να καταλάβετε καλύτερα την λειτουργία του εντέρου, τόσο του λεπτού όσο και του παχέος. Μπορείτε να το διανοηθείτε. Παλαιότερα είδατε τις μεμβράνες στο επίπεδο του κυττάρου. Εδώ κάτι γίνεται... πρόκειται για ένα άλλο επίπεδο, είναι μία μικρή συλλογικότητα.

 

Κάποιοι από εσάς φυσικά γνωρίζουνε ορισμένες απαντήσεις που υπάρχουν σχετικά με τις αιτίες, τα ψυχοσωματικά αίτια των παθήσεων του κόλου και του εντέρου αλλά εδώ πηγαίνουμε ακόμα πιο πέρα.

 

Από την άλλη άκρη της σχισμής έρχεται φως. Δεχθείτε το. Παραλάβετε το φως και έτσι απλά σαν φως αφήστε το να κυκλοφορήσει σε όλο το κόλον. Γεμίστε το με φως και παρακολουθήστε πώς αλλάζει η νοητική σας κατάσταση. Παρακολουθήστε την τροποποίηση του νοητικού σας. Γίνεται πιο διαυγές και υπάρχει η καλύτερη γείωση, φαίνεται ξαφνικά τα πάντα να έχουν γίνει πιο απλά. Πώς θα ερμηνεύατε αυτό;

 

Ένα σας λέω: Θέλετε να βοηθήσετε το νου σας; Εργασθείτε με το παχύ έντερο. Κατανοήστε το. Καθαρίστε το εσωτερικά, όχι μόνο εξωτερικά.

 

Η καρδιά δεν επηρεάζει τόσο την νοητική σας ουσία όσο το έντερο. Αναφέρεται σε άλλα πεδία και σε αυτές τις περίπλοκες στιγμές που ζείτε, θυμηθείτε ότι το κόλον κάνει την διαφορά! Δεν μπορώ να μην χαμογελάσω, καθώς η λέξη κόλον παραπέμπει και στην τελεία. Τελεία. Θυμίζει την τελεία! Η τελεία υποδηλώνει σαν σημείο στίξης υποδηλώνει την ολοκλήρωση ενός ειρμού.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι είσαστε εσείς εδώ σήμερα! Θα έπρεπε να χαίρεστε πάρα πολύ με αυτό που λάβατε τώρα! Δεν χαίρεστε ακόμα, γιατί δεν καταλαβαίνετε τι έχετε πάρει, δεν μπορείτε να το αξιολογήσετε αρκετά! Εμείς γελάμε με ένα πολύ πλατύ χαμόγελο. Γελάμε, γιατί καταφέραμε να αφήσουμε στα χέρια σας ένα μικρό θησαυρό και μπορεί εσείς να κοιτάζετε αυτό τον θησαυρό χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς είναι και τι κάνει αλλά περιμένουμε ότι σύντομα, σαν τα μικρά παιδιά, θα αρχίσετε να το επεξεργάζεστε, να πατάτε τα κουμπιά του, ώστε να ανακαλύψετε τι υπάρχει εκεί, τόσο μα τόσο σημαντικό!

 

Σε μία από αυτές τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, θα δουλέψουμε και πάλι με το παχύ έντερο αλλά πριν φθάσουμε εκεί, στην λεπτομερή εστιασμένη εργασία, θα παρακαλούσα να δουλέψετε και εσείς μόνοι σας 2-3 φορές τουλάχιστον. Ανοίξτε την σχισμή, φτάστε εκεί. Ανοίξτε την σχισμή και δεχτείτε το φως.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι το παχύ έντερο μ' έναν τρόπο περιβάλλει το δεύτερο κέντρο σας, τον μικρό ήλιο του Χάρα, ενώ περνά και από το τρίτο κέντρο, του ηλιακού πλέγματος. Είναι πασιφανής η σύνδεση του με το φως και σε περισσότερα από ένα επίπεδα.

 

Για ακόμη μία φορά τονίζω: εργασθείτε με το κόλον και δείτε τον εαυτό σας να αλλάζει να βγάζει φτερά.

 

Δεν σας ζητώ να ακολουθήσετε ακραίες μεθόδους καθαρισμού του εντέρου. Εργασθείτε νοητικά. Επικοινωνήστε με το σώμα σας, διατηρώντας ισορροπία. Ό,τι κάνετε σε σχέση με το σώμα σας, να βασίζεται στο 'Πάν Μέτρον Άριστον'. Μόνο να μπορούσατε να δείτε τώρα! Να δείτε με τα μάτια μας το μεγαλείον του σώματός σας! Είσαστε πάρα πολύ συχνά, πάρα πολύ απασχολημένοι με την θλίψη του κόσμου, με τα προβλήματα του πλανήτη και της ανθρωπότητας και ξεχνάτε. Ξεχνάτε να δείτε το μεγαλείον του σώματός σας. Όχι μόνο το αγνοείτε αλλά και το υποτιμάτε. Γιατί;

Θαυμάστε το, δώστε του τον θαυμασμό που του αξίζει! Πώς θα νιώθατε εσείς, αν οι αγαπημένοι σας δεν αναγνώριζαν την προσφορά σας και το έργο σας; Και πόσο πιο όμορφα θα αποδίδατε, αν βιώνατε την αποδοχή και νιώθατε τον θαυμασμό; Δώστε αυτή την ικανοποίηση στο σώμα σας! Το λέω αυτό με πολύ συγκίνηση, μεταφέροντας ταυτόχρονα την συγκίνηση όλων αυτών των μικρών νοήμονων οντοτήτων που εργάζονται για εσάς. Είναι ένας στρατός σε υπηρεσία!

 

Με τα λόγια αυτά θα ήθελα να κλείσω την σημερινή συνάντηση, προσθέτοντας όμως κάτι ακόμα. Μην θαρρείτε ότι είσαστε μόνοι. Ακόμα και εσείς που πιστεύετε στην ύπαρξη του Πνεύματος, που επικοινωνείτε μαζί μας, ακόμη και εσείς πολύ συχνά νιώθετε μόνοι και μόνες. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι δεν είσαστε μόνοι και το πιο κοντινό παράδειγμα είναι το σώμα σας και η θαυμαστή του λειτουργία.

 

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες είμαι εδώ, ο Κρύων, ο Άρχων της Μαγνητικής Υπηρεσίας και σας οδηγώ σε αυτήν τη βαθιά εργασία, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, γιατί εγώ μπορώ να το κάνω και γιατί ήρθε η εποχή να εργασθείτε με το σώμα σας πιο στενά. Ήρθε η εποχή να συνεργασθείτε με το σώμα σας για την πνευματική σας εξέλιξη. Εδώ και πολλούς αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τιμωρήσουν το σώμα τους, το θεωρούσαν ένα βαρίδιο που λειτουργούσε ενάντια στην πνευματική τους εξέλιξη.

 

Αγαπημένοι μου, τώρα είστε στην νέα εποχή! Είναι ώρα να συνεργαστείτε με το σώμα σας. Με μεγάλη συγκίνηση το τονίζω: δεν είστε μόνοι, βρίσκεστε στην νέα εποχή και η πνευματική σας εξέλιξη θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της αγαστής συνεργασίας με το φυσικό σας σώμα.

 

Σας καλωσορίζω στην νέα ενέργεια, την νέα διάσταση του σώματος σας!!

Και έτσι είναι!

 

[Ακολουθεί μοίρασμα εμπειριών]

 

Ερώτηση:

Τι σχέση έχει η τελεία με το κόλον;

 

Απάντηση:

Καθοριστικής σημασίας ερώτηση! Οριστικοποίηση. Παγίωση ή μη. Παρθένες σε όμορφα λιβάδια. [Σημ.: Αναφέρεται σε εμπειρίες που είχαν μέλη της ομάδας κατά την άσκηση] Ονειρικές καταστάσεις που οριστικοποιούνται, παίρνουν μορφή. Υλοποίηση. Ανεκδήλωτο δυναμικό που έρχεται στην επιφάνεια για να εκδηλωθεί. Όλα αυτά είναι μέρος της εξήγησης, θα έλεγα. Έχουμε πολλά να πούμε πάνω στο θέμα του κόλου... [γέλια από τον Κρύων και την ομάδα]

 

Είναι εντάξει. Θα τα πούμε σε επόμενη συνάντηση, γιατί σας υποσχέθηκα να προσεγγίσουμε και πάλι αυτό το αντικείμενο. Αλλά μέχρι τότε χρειάζεται να οργανωθείτε εσείς καλύτερα και να έχετε προσωπική επαφή με το θέμα. Να κάνετε τη δική σας διερεύνηση. Έτσι, όταν επανέλθουμε, θα έχετε άλλη κατανόηση και ίσως κάποιες ερωτήσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να δώσουμε απαντήσεις.

 

Χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκατε τόσο ενδιαφέρον το σημερινό θέμα. Είναι πραγματικά. Αυτός είναι και ο λόγος της δικής μας χαράς.

 

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας!

 

Από την ομάδα:

Κι εμείς ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες!!

 

 

[Ανώτερη επικοινωνία μέσω της Άννας Αποστολίδου]

 

 

[Απομαγνητοφώνηση: Χρυσάνθη Μαρίτσα]